Opći uvjeti korištenja

Opće odredbe

Mrežne stranice www.biovitalis.hr u vlasništvu su tvrtke BIOVITALIS d.o.o. sa sjedištem u Turčinu, Ulica Franje Bužanića 5, Hrvatska, OIB: 23575522404.

Posjetitelj internetskih stranica pristaje na primjenu ovdje navedenih Općih uvjeta korištenja, kao i svih važećih zakona i pozitivnih propisa Republike Hrvatske.

Opći uvjeti korištenja su u skladu sa zakonima Republike Hrvatske. BIOVITALIS d.o.o je nositelj autorskih prava svih sadržaja objavljenih na www.biovitalis.hr. Sadržaj s internet stranice ne smije se koristiti bez dopuštenja tvrtke BIOVITALIS d.o.o.

Kontakt podaci Prodavatelja:
BIOVITALIS d.o.o., za proizvodnju farmaceutskih i kozmetičkih proizvoda te dodataka prehrani. Adresa sjedišta: Ulica Franje Bužanića 5, 42204 Turčin, Republika Hrvatska. Telefon: +385 (0) 42 652 099; Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kupovina

Kupac BIOVITALIS WEB SHOPA može biti samo punoljetna osoba s punom poslovnom sposobnosti. Kupnjom na BIOVITALIS WEB SHOPU Kupac pristaje na uvjete prodaje i dostave te na Opće uvjete korištenja. Kupac kupuje proizvode u BIOVITALIS WEB SHOPU na Mrežnoj stranici www.biovitalis.hr na način da ih odabere temeljem slike i osnovnog opisa proizvoda. Narudžba proizvoda vrši se elektronskim putem, dodavanjem proizvoda u košaricu. Proizvod se smatra naručenim kad je dovršen cjelokupan postupak narudžbe. BIOVITALIS WEB SHOP dostupan je 24 sata dnevno svih 7 dana u tjednu.

Cijene proizvoda izražene su u eurima i hrvatskim kunama i uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV). Cijena dostave obračunava se na kraju postupka narudžbe. Korisnik sam snosi troškove dostave do vrijednosti narudžbe 40,00 EUR (301,38 kn). Za narudžbe iznad 40,00 EUR (301,38 kn) s dostavom na području Republike Hrvatske, troškove dostave snosi BIOVITALIS d.o.o.

Korisnik pristaje da se sva komunikacija provodi elektronskom komunikacijom putem emaila, te je odgovoran za davanje ispravne email adrese za predaju narudžbe, primanje potvrde narudžbe, primanje informacije o planiranoj isporuci naručene robe od strane dostavne službe. BIOVITALIS d.o.o nije odgovoran u slučaju da je dana email adresa neispravna ili u slučaju tehničkih postavki računala korisnika zbog kojih email nije isporučen.

Potvrda narudžbe

Kupac BIOVITALIS WEB SHOPA će primiti Obavijest o potvrdi narudžbe emailom nakon obavljene kupnje. Obavijest o potvrdi narudžbe sadrži sve zakonom propisane podatke.

Plaćanje

Proizvodi kupljeni u BIOVITALIS WEB SHOPU mogu se platiti:

  • Pouzećem prilikom dostave. Korisnik prilikom dostave plaća iznos naručene robe i eventualno troškove dostave direktno dostavljaču;
  • Internet bankarstvom ili općom uplatnicom uz prethodno slanje svih potrebnih podataka za uplatu na e-mail adresu korisnika. Roba se šalje nakon što je uplata vidljiva na žiro-računu tvrtke BIOVITALIS d.o.o.;
  • Debitnom ili kreditnom karticom.

Dostava

Dostava naručene robe se vrši putem dostavne službe. Cijena dostave ovisi o vrijednosti naručene robe: za vrijednost naručene robe do 40,00 EUR (301,38 kn) troškove dostave snosi kupac, a za narudžbu vrijednosti iznad 40,00 EUR (301,38 kn) troškove dostave na području Republike Hrvatske snosi BIOVITALIS d.o.o.. Korisnik će putem email poruke od strane dostavne službe biti obaviješten o terminu dostave naručene robe i njegova je odgovornost preuzeti paket u vremenskom razdoblju koje određuje dostavna služba.

Sve narudžbe zaprimljene radnim danom (ponedjeljak - petak) bit će odmah realizirane, a pošiljka će biti dostavljena najkasnije u roku 96 sati, odnosno 4 radna dana. Za narudžbe zaprimljene subotom, nedjeljom i državnim blagdanima i praznicima slanje pošiljke će biti organizirano prvi sljedeći radni dan, a pošiljka će biti dostavljena najkasnije u roku 96 sati.

Ukoliko zbog nekog razloga nismo u mogućnosti izvršiti isporuku naručene robe, obavijestit ćemo Vas putem e-maila i/ili telefonski.

Ukoliko paket ne stigne u roku od 4 radna dana od primitka obavijesti da je pošiljka otpremljena, molimo Vas da nas kontaktirate kako bismo Vam poslali potvrdu o slanju s kojom možete provjeriti status pošiljke.

Ukoliko ne preuzmete paket u određenom vremenskom periodu, zadržavamo pravo da naplatimo troškove povrata paketa i troškove ponovnog slanja paketa na željenu adresu. Cijena i rokovi dostave na otoke može biti veća sukladno cjeniku dostavne službe.

Povrat / Reklamacija dostavljenih proizvoda

Svi proizvodi su detaljno pregledani prije isporuke i isporučeni su neoštećeni u ispravnom stanju. Svi su proizvodi upakirani u transportne kutije u njihovoj originalnoj ambalaži kako bi do odredišta stigli neoštećeni.

Kupac ima pravo na povrat robe prodavatelju nakon dostave ukoliko mu je:

  • isporučena roba koju nije naručio,
  • isporučena roba kojoj je istekao rok trajanja, i/ili
  • isporučena roba koja ima grešku ili vidljiva oštećenja.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno, tražiti izradu Zapisnika o oštećenju ukoliko pošiljku preuzima u dostavnom uredu te odbiti preuzeti pošiljku. U tom slučaju se pošiljka vraća prodavatelju, a kupcu će biti poslana nova pošiljka.

Kupac ima pravo vratiti pogrešno isporučene artikle, oštećene artikle i artikle kojima je istekao rok trajanja. Prodavatelj će odobriti povrat robe nakon međusobnog dogovora (telefonom ili e-mailom), uz instrukcije za povrat te će korisniku poslati novu pošiljku bez dodatnih troškova.

Kupac nema pravo vratiti proizvode koji su otvoreni/korišteni.

Rok za sve reklamacije iznosi 15 dana od primitka robe. Reklamacije se primaju na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili kontakt telefon +385 (0) 42 652 099.

Kako bismo bili u mogućnosti priznati reklamaciju, proizvod mora biti vraćen u originalnom pakiranju, nekorišten i neoštećen (ukoliko razlog reklamacije nije oštećenje proizvoda) uz originalni račun koji je kupac dobio.

Pravo na jednostrani raskid ugovora

Potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti potrošača, prihvaćajući pritom sva prava i obaveze u slučaju istog (rok, troškovi dostave vraćanja robe, umanjenje vrijednosti robe itd.).

Izjava o proizvodima

BIOVITALIS d.o.o. želi vrlo rado čuti povratne komentare na naše proizvode koje ćemo rado objaviti na našoj web stranici uz zadržavanje prava na lekturu vaših komentara i objavu istih u ostalim marketinškim materijalima.

Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi u našim poslovnim prostorijama pri čemu ćemo Vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora.

Potrošač može prigovor poslati i putem pošte na adresu: BIOVITALIS d.o.o., Ulica Franje Bužanića 5, HR-42204 Turčin ili putem elektroničke pošte na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

BIOVITALIS se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora.

Zaštita privatnosti i elektronska komunikacija

BIOVITALIS d.o.o. cijeni Vaše pravo na povjerljivost podataka, te se obvezuje očuvati privatnost i sigurnost Vaših osobnih podataka u skladu s važećim propisima i najboljom europskom praksom.

SVRHA I NAČIN PRIKUPLJANJA PODATAKA

Osobne podatke prikupljamo i obrađujemo samo u određenu i zakonitu svrhu te ih dalje ne obrađujemo na način koji nije u skladu sa svrhom u koju su prikupljeni, osim ako nije drugačije propisano zakonom ili na temelju privole korisnika. Vaše podatke prikupljamo isključivo putem naše web stranice www.biovitalis.hr)prilikom Vaše narudžbe ili prijave na Newsletter.

KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

Svaka informacija koju prikupimo o našim korisnicima (ime i prezime, email adresa, adresa dostave, kontaktni podaci) bit će iskorištena isključivo u svrhu za koje je namijenjena.

Svi prikupljeni podaci koriste se isključivo u svrhu poslovnog odnosa BIOVITALIS d.o.o. te Vas kao korisnika naših usluga. Prikupljeni podaci se koriste s ciljem realizacije poslovnog odnosa, boljeg razumijevanja potreba naših korisnika, s ciljem informiranja korisnika o svim pogodnostima, akcijama, ostale marketinške svrhe i u svrhe informiranja. Prikupljeni podaci se neće ustupiti trećim osobama, osim u slučajevima propisanim zakonom.

ČUVANJE OSOBNIH PODATAKA

Osobne podatke čuvamo u skladu s važećim zakonskim propisima. Korisnik u svakom trenutku može zatražiti brisanje osobnih podataka iz baze korisnika BIOVITALIS d.o.o. ili ukidanje slanja marketinških poruka slanjem emaila s odgovarajućim zahtjevom na email adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Osobne podatke spremamo onoliko dugo koliko je potrebno za namjene za koje se obrađuju ili za postupanje u skladu sa zakonom. Osobne podatke koje obrađujemo na temelju vaše osobne suglasnosti, pohranjujemo trajno, do vašeg opoziva. Osobne podatke koje obrađujemo na temelju zakona ili ugovornog odnosa s vama čuvamo sve dok to propisuje zakon (11 godina od izdavanja za izdanog računa), odnosno za vrijeme trajanja ugovora i još 5 godina nakon prestanka (koliko iznosi opći rok zastare). Po isteku razdoblja čuvanja osobne podatke brišemo učinkovito i trajno ili ih anonimiziramo, tako da se više ne mogu povezati s određenim pojedincem.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Prikupljene osobne podatke čuvamo isključivo u elektroničkom obliku te primjenjujemo sve odgovarajuće organizacijske, tehnološke i sigurnosne mjere kako bismo spriječili neovlašteno pristupanje Vašim osobnim podacima i održali njihovu sigurnost.

Svaka informacija koju prikupimo o našim korisnicima bit će korištena isključivo u svrhu za koje je namijenjena. Sve prikupljene osobne informacije (ime i prezime, email adresa, adresa dostave, kontaktni podaci) su potpuno sigurne. Svi prikupljeni podaci koriste se isključivo u svrhu poslovnog odnosa BIOVITALIS d.o.o. te Vas kao korisnika naših usluga. Prikupljeni podaci se koriste s ciljem realizacije poslovnog odnosa, boljeg razumijevanja potreba naih korisnika, s ciljem informiranja korisnika o svim pogodnostima, akcijama, ostale marketinške svrhe i u svrhe informiranja. Prikupljeni podaci se neće ustupiti trećim osobama, osim u slučajevima propisanim zakonom. Korisnik u svakom trenutku može zatražiti brisanje osobnih podataka iz baze korisnika BIOVITALIS d.o.o. ili ukidanje slanja marketinških poruka slanjem emaila sa odgovarajućim zahtjevom na email adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Korisnik pristaje da se sva komunikacija provodi elektronskom komunikacijom putem emaila, te je odgovoran za davanje ispravne email adrese za predaju narudžbe, primanje potvrde narudžbe, primanje informacije o planiranoj isporuci naručene robe od strane dostavne službe. BIOVITALIS d.o.o nije odgovoran u slučaju da je dana email adresa neispravna ili u slučaju tehničkih postavki računala korisnika zbog kojih email nije isporučen.

Pitanja i sugestije

Imate li kakvih pitanja ili prijedloga, slobodno nas kontaktirajte na telefon: +385 (0)42 652 099 ili email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ograničenje korištenja i odgovornosti

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranicama smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe isključivo uz izričiti pristanak tvrtke BIOVITALIS d.o.o..

BIOVITALIS d.o.o. se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati zbog uporabe ovih web stranica.

BIOVITALIS d.o.o. zadržava pravo izmjene sadržaja web stranica bez prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih izmjena. BIOVITALIS d.o.o. zadržava pravo promjene asortimana i cijena svojih proizvoda i usluga, kao i promjenu Uvjeta korištenja, bez prethodne najave.

Opće uvjete korištenja mrežnih stranica www.biovitalis.hr možete preuzeti i u PDF formatu ovdje.

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK