Slika

Shea maslac

Shea maslac ili karite maslac dobiva se hladnim tiještenjem plodova shea drveta (Butyrospermum parkii). Bogat je stearinskom, oleinskom i linolnom kiselinom. Štiti kožu od vanjskih ujecaja te joj vraća vlažnost i mekoću. Sadrži veliku količinu neosapunjivih spojeva koji upijaju UV zrake, pa se koristi i kao sastojak u proizvodima za zaštitu od sunca.

INCI naziv: butyrospermum parkii butter

Shea drvo (Butyrospermum parkii) je visoko između 10 i 15 m. Deblo može dostići promjer od jednog metra. Kora je vrlo debela i pruža zaštitu od visokih temperatura u savani. Veći broj listova se zajedno grana iz istoga pupa, izduženo je te s dugom peteljkom u prosjeku od 5 do 15 cm. Cvijeće je ugodnog mirisa. Plod se sastoji od tanke, kisele, hranjive pulpe, koja okružuje relativno veliku, uljem bogatu sjemenku.

Proizvodi koji sadrže Shea maslac

  • Slika Emulzija za njegu vrlo suhe kože sklone atopiji 150ml
    Više...
  • Slika SET - Emulzija i Fluid za vrlo suhu kožu sklonu atopiji
    Više...
  • Slika Emulzija za njegu vrlo suhe kože sklone atopiji 50ml
    Više...
  • Slika Obnavljajuća krema za ruke 50ml
    Više...
  • Slika Zlatni maslac za brže tamnjenje 150ml
    Više...
  • Slika Aromatični balzam 45ml
    Više...
  • Slika Hranjivi maslac za njegu suhe kože 150ml
    Više...

Pridruži se Biovitalis obitelji! Saznaj novosti, posebne ponude i praktične savjete.

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK