Anti lice and nits lotion 100ml

Anti lice and nits lotion 100ml
100% učinkovit losion za uklanjanje uši i gnjida u samo 15 minuta, bez iščešljavanja
14,99 €

100% učinkovit losion za uklanjanje uši i gnjida u samo 15 minuta

Novost na tržištu - jednostavna primjena, bez dosadnog iščešljavanja pramen po pramen

Medicinski proizvod s visokim sadržajem dimetikona, za uklanjanje uši i gnjida iz kose fizikalnim djelovanjem, gušenjem i isušivanjem uši i gnjida. Ne sadrži kemikalije (pedikulicide s neurotoksičnim načinom djelovanja), svoju učinkovitost zahvaljuje dimetikonu - potpuno sigurnom silikonu koji guši uši i gnjide te ne može uzrokovati otpornost uši. In vitro ispitivanjem dokazana je 100% učinkovitost*.

Suočavanje s ušima najčešće je vrlo neugodno i stresno iskustvo. Zašto odabrati ovaj proizvod? Jer treman uklanjanja uši može biti kratak, zabavan i mirišljav :)

  1. In vitro ispitivanje dokazalo je 100% učinkovitost u suzbijanju uši.*
  2. Primjena traje vrlo kratko - samo 15 minuta.
  3. Praktičan aplikator za brzu i jednostavnu primjenu - nije potrebno višekratno uzastopno raspršivanje.
  4. Primjena na suhoj kosi.
  5. Bez dosadnog iščešljavanja pramen po pramen.
  6. Dermatološki ispitan - siguran za osjetljivo vlasište, ne izaziva iritacije.
  7. Potpuno sigurni sastojci - bez kemikalija s neurotoksičnim djelovanjem.
  8. Može se koristiti kod djece starije od 6 mjeseci i odraslih.
  9. Ugodnog, osvježavajućeg mirisa limuna.
  10. Bez konzervansa.

 

*In vitro ispitivanje učinkovitosti

In vitro ispitivanje učinkovitosti provedeno je u suradnji s istraživačkim centrom Fundación Tecnalia research and innovation, San Sebastian, Španjolska. Projekt ispitivanja je sufinanciralo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u sklopu Poziva: Inovacijski vaučeri za MSP-ove.

Insekticidna učinkovitost proizvoda ispitivala se na ušima (Pediculus humanus capitis), odraslim jedinkama i gnjidama. Praćene su 3 grupe, svaka je sadržavala 10 odraslih uši i 10 gnjida, uz 3 kontrolne grupe. Za odrasle uši rezultati su se bilježili 5, 15, 30, 60, 180 minuta i 18 sati nakon primjene proizvoda, a za gnjide 7 dana nakon primjene. Rezultati su dokazali 100% učinkovitost proizvoda u suzbijanju uši nakon 15 minuta. 

O ušima

Ušljivost djece je jedna od najčešćih parazitskih bolesti koja može biti proširena u dječjim kolektivima kao što su dječji vrtići ili osnovne škole. Uši glave (Pediculus humanus capitis) su sitni ektoparaziti koji se hrane krvlju s vlasišta, a kad se namnože u većem broju, izazivaju svrbež glave. Odrasle jedinke svoja sitna jajašca (tzv. gnjide) odlažu u velikom broju, na način da ih zalijepe za vlas kose uz samo vlasište. Smatra se da je povećana učestalost ušljivosti posljednjeg desetljeća uzrokovana širenjem parazitskih populacija koje više nisu osjetljive na pedikulicide s neurotoksičnim načinom djelovanja. Pedikulicidi s neurotoksičnim načinom djelovanja imaju i druge nedostatke, kao što su perkutana apsorpcija aktivnog sastojka (insekticida), reakcije preosjetljivosti te teške neurološke komplikacije uzorkovane slučajnim gutanjem.

VM_CUSTOM_RELATED

Join Biovitalis family! Get news, special offers and practical tips.

By submitting this email, you agree to the Terms of use of this web site.

footer-zigovi
© 2023 Biovitalis d.o.o.
Phone: +385(0)42-652-099 | E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
EU European Union
Together to EU funds
This website has been co-funded by the European Regional Development Fund. The content of this website is the sole responsibility of BIOVITALIS d.o.o.

This page uses Cookies to provide a better user experience.

OK