Zašto je važna svakodnevna upotreba emolijensa kod AD-a

Zašto je važna svakodnevna upotreba emolijensa kod AD-a

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Koža sklona atopiji zahtjeva posebnu njegu. Jedni od najvažnijih pripravaka koji se smatraju učinkovitim za njegu atopične kože su emolijensi. Pod pojmom emolijensa (lat. emolliens = koji omekšava) podrazumijevamo proizvode koji sprečavaju isušivanje kože te potpomažu održavanje stalne vlažnosti kože.

Svakodnevnom uporabom emolijensa umiruje se svrbež kože te se ublažava glavni simptom atopijskog dermatitisa, to jest suhoća kože.

Upornom primjenom emolijensa obnavlja se oštećena zaštitna barijera kože što rezultira njenim boljim stanjem. Zdrava koža otporna je na moguće infekcije koje mogu biti potencirane raznim mikroorganizmima.

U današnje vrijeme sve je više takozvanih naprednih emolijensa koji osim što koži vraćaju vlažnost i sprečavaju njezino isušivanje, intenzivno je hrane i umiruju. Redovitom uporabom emolijensa, suhoća kože i svrbež se smanjuju što utječe na poboljšanje kvalitete života te smanjenje potrošnje lokalnih kortikosteroida.

U slučaju atopijskog dermatitisa uz redovitu primjenu emolijensa potrebno je izbjegavati okidače koji mogu samo pogoršati ovu kroničnu kožnu bolest.

Suha koža i atopijski dermatitis pogoršavaju se zbog hladnoće, toplih kupki, agresivnih sredstava za čišćenje kože te nepravilne njege.

Osnova liječenja suhe kože i kože sklone atopijskom dermatitisu je hidratacija te izbjegavanje čimbenika koji pojačavaju bolest. Lokalnom primjenom emolijensa koži se nadoknađuje izgubljena vlaga te se obnavlja zaštitna funkcija.

Prirodan emolijens koji pomaže u njezi zahtjevne kože sklone atopijskom dermatitisu je Emulzija za njegu vrlo suhe kože sklone atopiji. Emulzija vraća koži vlažnost, štiti je od isušivanja, umiruje kožu i intenzivno hrani čime se potpomaže obnova barijere oštećene kože. Lako se upija, a primjenom dva puta dnevno u kratkom se vremenu korištenja postiže blagotvorni učinak. Emulziju je dovoljno nanijeti u tankom sloju na čistu i suhu kožu lica i tijela. Emulzija ne sadrži alergene, parabene, silikone te parafinsko ulje.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK