Zašto baš beta-glukan za imunitet

Zašto baš beta-glukan za imunitet

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

U posljednje vrijeme zaredale su se viroze ili možda čak i bakterijske infekcije kod Vas ili Vašeg djeteta. Odlučili ste imunitetu pomoći kupnjom nekog proizvoda za imunitet iz ljekarne. Međutim, polica u ljekarni je krcata raznim proizvodima za imunitet i niste sigurni koji odabrati. Multivitaminski pripravci, echinacea, propolis... Čitav je niz proizvoda koji navodno jačaju imunološki sustav. Koji odabrati?

Moja je preporuka proizvod koji sadrži beta-glukan. Zašto? Zato što se radi o sastojku koji se već desetljećima intenzivno istražuje. Više studija dokazalo je njegovo snažno pozitivno djelovanje na imunološki sustav. Važno je naglasiti da je beta-glukan prirodan sastojak kojeg naš organizam rado prihvaća i njihova suradnja imunitet može pojačati i nekoliko puta.

Obratite pozornost na vrstu i podrijetlo beta-glukana. Najintenzivnije djelovanje na imunološki sustav ima beta-(1,3/1,6)-D-glukan. Važna je upravo ta 1,3/1,6 veza, jer drugi oblici nemaju djelovanje na imunitet već na regulaciju kolesterola i šećera u krvi. Nadalje, beta-glukan izoliran iz stijenke kvasca (Saccharomyces cerevisiae) ima znatno jače djelovanje na imunitet od beta-glukana izoliranog iz raznih gljiva.

Ima li beta-glukan nuspojave i je li siguran?

Kontinuirana primjena beta-glukana je sigurna. FDA (američka Agencija za hranu i lijekove) svrstala je beta-glukan na osnovu studija u potpuno bezopasne biološki aktivne supstancije (GRAS - Generally recognized as safe), jer nema podataka o neželjenim učincima u kombinaciji s lijekovima ili ljekovitim biljkama. Za razliku od nekih drugih pripravaka za imunitet, ne izaziva nuspojave niti dolazi do nakupljanja u organizmu. Zbog toga se beta-glukan može uzimati u kontinuitetu, bez prekida.

BIOVITALIS Beta Glukan uz visoku dozu beta-(1,3/1,6)-D-glukana, izoliranog iz kvasca, sadrži i vitamin C i cink. Primjenjiv je za djecu od prve godine života. Uzima se samo jednom dnevno, a zbog ugodnog voćnog okusa djeca će ga rado uzimati svakodnevno.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK