Začepljeni nosić kod djece - pomoć iz prirode

Začepljeni nosić kod djece - pomoć iz prirode

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Aromaterapija u svakodnevnom životu izrazito povoljno djeluje na cjelokupan organizam čovjeka te djece. Osvježavanjem prostora u kojima borave odrasli i djeca uz difuziju odgovarajućih eteričnih ulja postiže se sklad i zrak koji je nepovoljan za razvoj raznih bakterija i virusa. Naš čudesan imunološki sustav odolijeva mnogim navalama snažnih bakterija i virusa, no ponekad to nije tako. Ponekad naš imunološki sustav nije u ravnoteži te je stoga podložniji pojavi bolesti.

Začepljen nos vrlo je česta pojava tijekom zimskih mjeseci koji je posljedica upala, virusnih prehlada te suhog zraka. Uz ovu pojavu najčešće se javljaju i dodatne tegobe kao što su upala grla, nesanica te krvarenje nosa.

Upotrebom eteričnih ulja u tijelo unosimo ljekovite supstance iz prirode koje vraćaju naš imunitet u sklad s prirodom. Eterična ulja su 100% čiste esencije biljaka pogodne za liječenje i ublažavanje brojnih zdravstvenih problema kod odraslih i djece. U izboru eteričnih ulja kod djece treba biti posebno oprezan kako ne bi došlo do neželjenih komplikacija. Koncentracije eteričnih ulja koje se primjenjuju kod djece su niže u odnosu na one koje se primjenjuju kod odraslih osoba. No i niska koncentracija kod djece može postići djelotvoran učinak. Također treba voditi računa o kvaliteti eteričnih ulja i kupovati ih od provjerenih proizvođača.

Inhalacija često nije primjenjiva kod beba i male djece, no zato će kod respiratornih problema i začepljenog nosa uvelike pomoći primjena difuzera ili aromalampica.

S inhalacijama pomoću difuzera kombinira se i lokalno utrljavanje balzama s eteričnim uljima na prsa.

Koja su eterična ulja pogodna za tretman infekcijskih bolesti dišnog sustava u djece?

Eterično ulje prave lavande (Lavanda angustifolia) je širokog spektra djelovanja. Pomaže kod nesanice i nemira te raspršivanjem u prostoru u kojem djeca borave djeluje smirujuće i opuštajuće. Također opušta i glatke mišiće dišnog sustava te olakšava disanje. Potiče iskašljavanje i izlučivanje sluzi iz dišnog sustava, opušta i smanjuje začepljenost i popratnu nadraženost. Često se naziva „majkom“ među eteričnim uljima, jer je izrazito blagog djelovanja, ne iritira kožu i efikasno i brzo opušta bolne mišiće i grčeve. Eterično ulje bijelog bora (Pinus sylvestris) koristi se kod svih stanja u kojima je potrebno podizanje imuniteta. Učinkovito ublažava probleme dišnog sustava. Pomaže prilikom iskašljavanja, infekcija dišnih puteva i upala sinusa. Ublažava glavobolje izazvane stresom ili prehladama.

Kombinacija shea maslaca, ulja pamuka i eteričnih ulja bijelog bora i prave lavande u balzamu pogodna je za nježnu dječju kožu i djeluje povoljno na imunološki sustav djeteta. Primjenom aromatičnog balzama na prsa i leđa osobito prije spavanja na prirodan način se olakšava disanje. Aromatični balzam je siguran i djelotvoran za čitavu obitelj. U njegovom sastavu nalaze se samo 100% organska eterična ulja bijelog bora i prave lavande posebno izabrana zbog sigurne primjene kod djece.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK