Vitamini i minerali važni za učenje

Vitamini i minerali važni za učenje

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Odlaskom u školske klupe djeca se ponovno vraćaju svojim svakodnevnim obavezama koje zahtijevaju puno truda i energije. Zbog povećanih školskih obaveza, izvannastavnih aktivnosti, učenja i igranja djeca su često umorna te boležljiva. Vitamini i minerali su neophodni za normalno funkcioniranje imunološkog sustava, stvaranje energije te smanjenje umora.

Dječji imunološki sustav slabiji je u odnosu na imunološki sustav odrasle osobe. Djeca su podložnija raznim infekcijama te manje otporna na nalet virusa ili bakterija.

Zbog povećanog napora tijekom školske godine, vitamini i minerali posebice su važni za otpornost i jačanje dječjeg organizma u školskoj dobi. Osim školskih obaveza i napora s kojima se djeca suočavaju svakog dana, vrlo se često loše hrane. Nekvalitetni i neredoviti obroci, gazirani sokovi, slatkiši te grickalice oskudijevaju važnim vitaminima i mineralima zbog čega su djeca umorna, razdražljiva i pate od nesanice. Pobrinite se da dijete konzumira voće i povrće te mu ograničite unos nutritivno loših namirnica i obroka. Osim uravnotežene i zdrave prehrane, dovoljno kretanja i sna u djetetovu prehranu uključite dodatke prehrani.

Upotrebom dodataka prehrani može se smanjiti umor te poboljšati sveopće stanje organizma.

Vitamini i minerali važni su za svladavanje svakodnevnih radnih zadataka te doprinose boljoj koncentraciji i pamćenju. Najbolji dodaci prehrani oni su koji sadrže i vitamine i minerale jer oni djeluju zajedno u našem tijelu. Najčešći dodaci prehrani ukusni su sirupi posebno formulirani za djecu. Tekući vitaminsko mineralni dodaci prehrani često sadrže ekstrakte voća i povrća te biljaka. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

100% Multivitamin tekući je dodatak prehrani koji sadrži vitamine i minerale koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava, smanjuju umor i iscrpljenost te doprinose normalnim mentalnim performansama. 100% Multivitamin zadovoljava dnevnu potrebu za 12 vitamina (A, B kompleks, C, D, E...), željeza i cinka u samo jednoj primjeni. Idealan je za djecu stariju od 3 godine i odrasle. Ne sadrži šećere, bojila te umjetne arome.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK