Važnost vitamina za zdravlje djece

Važnost vitamina za zdravlje djece

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Za pravilan rast i razvoj djece, posebice u prvim godinama života neizmjerno je bitan unos vitamina i minerala u organizam. Vitamini i minerali vitalno su važni spojevi nužni za odvijanje čitavog niza metaboličkih procesa te pravilno održavanje integriteta tkiva i organa.

Posebnu ulogu vitamini imaju u rastu i razvoju organizma stoga je primjerena opskrba vitaminima i mineralima posebno važna u dječjoj dobi te kasnije i u adolescenciji.

Vitamini su različitog kemijskog sastava, pa je njihova uloga u našem organizmu drugačija. Neophodni su za pravilan rast i razvoj kostiju, mišića i organa, za dobar vid, ali i za obranu organizma od različitih infekcija.

Naše tijelo nije u mogućnosti stvoriti esencijalne vitamine i minerale tako da se oni moraju neprekidno unositi u organizam kroz hranu, vodu i/ili dodatke prehrani. Najidealniji način opskrbe dječjeg organizma vitaminima je zdrava i uravnotežena prehrana. Ljudsko tijelo apsorbira nutrijente iz hrane neophodne za pravilan razvoj djece i očuvanje zdravlja. Hrana koju danas unosimo sadrži manje nutritivnih sastojaka te je lošije kvalitete od hrane kojom su se hranili naši djedovi i bake. Osim toga tlo je osiromašenije nego u prošlosti stoga je i hrana siromašnija vitaminima i mineralima. Pojedina djeca potpuno odbacuju pojedine zdrave namirnice, jer ih jednostavno ne vole. Zbog svih navedenih razloga dodatni vitamini mogu biti nadopuna današnjoj prehrani.

Vitaminsko mineralni preparati za djecu su kompletni, odnosno u svom sastavu sadrže vitamine i minerale potrebne djeci u razvoju. Na tržište dolaze u raznim oblicima, a najprikladniji su u obliku sirupa koji se uzimaju žličicom te su prihvatljivi okusom za najmanje.

U nešto starijoj dobi prikladni su i oblici za žvakanje koji mogu biti u obliku tvrdih ili mekih gumenih bombona. Uzimanjem vitaminsko mineralnih dodataka prehrani osigurat ćemo djeci zdravo odrastanje.

Ukusan 100% Multivitamin je tekući dodatak prehrani koji sadrži vitamine i minerale koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava, smanjuju umor i iscrpljenost, doprinose normalnim mentalnim performansama. 100% Multivitamin zadovoljava dnevnu potrebu za 12 vitamina (A, B kompleks, C, D, E...), željeza i cinka u samo jednoj primjeni. Idealan je za djecu stariju od 3 godine i odrasle.

Vitamini i minerali neophodni su za normalan rast i razvoj te zdravlje djece!

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK