Valerijana protiv stresa i nervoze

Valerijana protiv stresa i nervoze

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Pojedine situacije u životu u nama izazivaju svakojake stresne reakcije, odnosno nervozu, tjeskobu, razdražljivost i drugo. Svakog dana izloženi smo brojnim problemima i preprekama koje se u našem tijelu reflektiraju kroz psihičke probleme te probleme sa spavanjem. Zbog posljedica brzog i stresnog načina života te neispavanosti lošeg smo raspoloženja.

Aromaterapijom i primjenom eteričnih ulja moguće je djelovati pozitivno na loše raspoloženje te smanjiti utjecaj stresa na naše tijelo i um.

Primjenom eteričnih ulja moguće je unaprijediti zdravlje te poboljšati psihičko stanje duha. Pojedina eterična ulja u nama izazivaju pozitivne emocije te djeluju opuštajuće, a samim time pomažu da se lakše nosimo sa stresom u životu.

Eterična ulja su ljekovita ulja dobivena iz različitih dijelova biljaka čijom primjenom postižemo sklad uma i tijela. Valerijana ili ljekoviti odoljen (lat. Valeriana officinalis) višegodišnja je zeljasta biljka čiji je korijen iznimno poznat po ljekovitim svojstvima.

Posebno je značajna biljka kroz povijest zbog svog smirujućeg djelovanja na ljude te se smatra prirodnim sredstvom za smirenje.

U aromaterapiji eterično ulje valerijane se koristi kod nervoze i tjeskobe te pozitivno djeluje na poremećaje sna i nesanicu.

Jedna od metoda samopomoći u stresnim situacijama primjena je aromaterapijskih proizvoda koji djeluju umirujuće te nas kombinacijom eteričnih ulja opuštaju i oslobađaju lošeg raspoloženja.

Biovitalis Antistres inhalator aromaterapijski je proizvod s eteričnim uljima koji smanjuje stres, napetost i nervozu. Sadrži 100% organska eterična ulja valerijane, arapskog tamjana, kadulje, slatke naranče i prave lavande koja djeluju opuštajuće u stanju napetosti, stresa i tjeskobe. Valerijana je biljka s bogatom poviješću upotrebe kod uznemirenosti i nervoze. U kombinaciji s drugim eteričnim uljima smanjuje stres i napetost te vraća dobro raspoloženje. Pažljivo odabrana organska eterična ulja sigurna su za svakodnevnu primjenu više puta tijekom dana. Praktično džepno pakiranje omogućuje antistresni učinak bilo gdje i bilo kad.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK