Tamnjenje uz UV zaštitu

Tamnjenje uz UV zaštitu

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Ljudi su često u zabludi misleći da korištenjem proizvoda sa zaštitnim faktorom nije moguće potamniti. Proizvodi koji sadrže UV filtere itekako mogu pridonijeti tamnjenju naše kože pružajući pritom pouzdanu zaštitu. Ukoliko odaberemo dobar proizvod te ga koristimo ispravno, dugotrajna preplanulost kože nikako neće izostati.

Postepenim izlaganjem sunčevom zračenju uz upotrebu proizvoda za sunčanje s UV zaštitom (UVA i UVB filteri) osigurava se postojana prepanulost, zdravo sunčanje bez stresa i oštećenja kože.

Naglo sunčanje te prekomjerno izlaganje sunčevim zrakama, posebice u vrijeme kada je UV zračenje najintenzivnije (između 10 i 16 sati) i nekorištenje proizvoda za zaštitu od sunca vodi do neravnomjerne preplanulosti i guljenja kože.

Bez obzira da li ste svjetlije ili tamnije kože po prirodi, proces sunčanja je stresan za kožu.

Tijekom izlaganja suncu, naše stanice stvaraju prirodni štit od sunca koji se naziva melanin. Melanin je zaslužan za preplanulu put te ga se smatra prirodnim zaštitnim faktorom.

Međutim, melanin ne može u potpunosti zamijeniti zaštitne faktore čak niti kod osoba tamnije puti. Prije izlaganja suncu neophodno se zaštititi te proces nanošenja zaštite ponavljati tijekom sunčanja i boravka na suncu. Nakon sunčanja obavezno treba nahraniti kožu upotrebom hranjivih maslaca ili krema.

Biovitalis Čarobni maslac SPF15 štiti kožu od štetnih UVA i UVB zračenja (SPF 15), osiguravajući bezbrižan užitak na suncu. Čarobni maslac za brže tamnjenje SPF15 pospješuje tamnjenje kože za vrijeme izlaganja suncu i osigurava dugotrajnu brončanu preplanulost. Maslac je bogat beta-karotenom dobivenim iz ekstrakta mrkve, dobro poznatim po ubrzavanju tamnjenja kože za vrijeme sunčanja, ali i zaštiti kože od UV zračenja. Dragocjena njegujuća ulja masline i avokada obnavljaju te hrane umornu i isušenu kožu, čineći je blistavom, mekom i nježnom. Pažljivo odabrani UV filteri sigurni su i učinkoviti u zaštiti kože od sunca. Neodoljivi miris egzotičnog kokosa trenutno stvara ljetni ugođaj bilo da se sunčate na plaži, u dvorištu ili na balkonu.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK