Svrbež kod atopijskog dermatitisa

Svrbež kod atopijskog dermatitisa

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Osobe oboljele od atopijskog dermatitisa proživljavaju stresna razdoblja zbog vidljivih oštećenja i bolnih simptoma. Bolest utječe na fizičko i psihološko stanje oboljelih osoba. Vrlo neugodan simptom ove kronične bolesti je svrbež.

Osim svrbeža koji nije vidljiv na koži no izrazito iritantan, vidljivi simptomi su crvenilo te suha koža.

Lijek za oboljele od atopijskog dermatitisa ne postoji, no danas su nam dostupni proizvodi kojima se umiruje osjetljiva i oštećena koža te poboljšava kvaliteta života.

Kod oboljelih od atopijskog dermatitisa razlikujemo akutnu fazu u kojoj je koža posebno iziritirana, osjetljiva, suha i sklona svrbežu. Bez obzira na spol i dob oboljele osobe ili mjesto pojavljivanja atopijskog dermatitisa, svrbež je posebice iritantan simptom.

Zbog kože koja svrbi, prirodna reakcija svih nas je češanje.

Češanjem pogoršavamo stanje već dovoljno osjetljive kože te je moguće prenijeti bakterije na oštećene dijelove kože i dodatno pojačati osjećaj svrbeža. Svrbež utječe na koncentraciju u obavljanju određenih aktivnosti, bilo u školi ili na poslu. Oboljelima je teško zaspati i moguće je da će ih svrbež probuditi tokom noći. Manjak sna koji je uzrokovan svrbežom i nervozom tokom noći loše utječe na raspoloženje oboljelih. Ako su oboljele osobe djeca, roditelji će također indirektno trpjeti posljedice njihovog stanja. Zbog stalnog komešanja često su na udaru i partneri te ukućani oboljelih. Neprospavane noći negativno utječu na zdravlje te rast i razvoj.

Kvalitetna njega kože prirodnim proizvodima za kožu sklonu atopijskom dermatitisu pomaže u ublažavanju i smirivanju simptoma te porastu kvalitete života i sna. Uz svakodnevnu pravilnu njegu kože, kod neizdrživog svrbeža tokom dana ili noći ciljano mažite zahvaćena područja kože kako biste osjetili trenutno olakšanje.

Balzam AKUT je 100% prirodan proizvod koji osigurava intenzivnu obnovu i zaštitu ciljanih područja na koži opterećenoj atopijskim dermatitisom. Obnavlja lipidnu barijeru i jača prirodni imunitet kože. Inovativnom kombinacijom prirodnih aktivnih sastojaka razvijena je učinkovita receptura nježna prema osjetljivoj i suhoj koži sklonoj atopiji. Balzam trenutno olakšava i umiruje svrbež, iritaciju i crvenilo. Balzam AKUT ne sadrži alergene, vazelin, parafinsko ulje i silikone.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK