Suha i ispucana koža na petama i laktovima

Suha i ispucana koža na petama i laktovima

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

U zimskom periodu često zanemarujemo potrebnu njegu dijelova tijela koji su pokriveni dugim rukavima i hlačama. Različiti čimbenici mogu uzrokovati narušavanje prirodne barijere kože koja zbog oštećenja gubi potrebnu vlažnost. Uslijed izostanka njege kože često ostajemo iznenađeni koliko nam je koža na pojedinim dijelovima tijela zapuštena. Ukoliko se koža ne njeguje, na koži se mogu pojaviti izrazita oštećenja, zategnutost, hrapavost te bolna ispucanost uz pojavu svrbeža.

Koža na petama i laktovima nakon zime često je gruba i suha. Suhu i ispucanu kožu peta i laktova počnite njegovati na vrijeme kako bi dolaskom toplijeg vremena bila spremna za laganiju odjeću te obuću.

Suha koža na petama i laktovima čest je problem koji muči mnoge dolaskom toplijeg vremena. Suhoća kože potencirana je izostankom nedovoljne njege kože, uporabom raznih deterdženata te gelova za tuširanje. Ukoliko imate izrazito osjetljivu kožu izbjegavajte preparate za njegu kože koji sadrže nadražujuće sintetske sastojke poput parfema i boja. Hladan te suh zrak u zimskim mjesecima dodatno isušuje kožu.

Koža ponekad može biti toliko oštećena da dolazi do pucanja kože.

Laktove i pete redovito njegujte prirodnim hidratantnim balzamima koji sadrže djelotvorne hranjive tvari i masnoće koje će nahraniti vašu kožu. Svakodnevno mažite suhe te ispucane laktove i pete kojima je prijeko potrebna njega. Kako bi rezultat bio bolji i trajniji birajte prirodne balzame s ekstraktom nevena koji je od davnina poznat kao dragocjeno ljekovito sredstvo. Ekstrakt nevena djeluje protuupalno i pospješuje zacjeljivanje oštećene kože.

Neven balzam izuzetno je bogat univerzalan balzam za olakšavanje različitih problema kože. Blagotvorno olakšava probleme crvene i osjetljive kože. Omekšava i štiti suhu, hrapavu i ispucanu kožu te je posebice pogodan za njegu zadebljale kože laktova i peta. Potiče regeneraciju i umiruje nadraženu kožu nakon depilacije i brijanja. Također se preporučuje za njegu i zaštitu bradavica tokom dojenja. Neven balzam nanesite u tankom sloju na oštećenu kožu više puta tokom dana.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK