Strije i hijaluronska kiselina

Strije i hijaluronska kiselina

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Kako godine prolaze naša koža prolazi kroz određene faze rasta i razvoja te putem pretrpi određene posljedice. Naglim rastom u pubertetu ili naglim promjenama u težini bilo zbog debljanja ili trudnoće, često se javljaju oštećenja na koži koja nazivamo strijama. Strije nastaju zbog intenzivnog i brzog rastezanja kože u kratkom vremenu u kojem se naša koža ne stigne prilagoditi. Također, zbog manjka elastičnosti kože dolazi do nepovratnog oštećivanja te rastezanja vezivnog tkiva u vidu tanjih i debljih uzdužnih linija na koži.

Strije na koži nastaju na mjestima koja su najviše podložna rastezanju i rastu kože – trbuh, grudi, bokovi, stražnjica, bedra i drugo.

Zbog nastalih oštećenja na koži često imamo problema sa samopouzdanjem. Kako bi smanjili vidljivost strija na koži, kožu je potrebno njegovati ciljanim kremama koje u svojem sastavu sadrže djelotvorne prirodne sastojke za kožu s ožiljcima.

Vrlo popularan sastojak u kozmetičkoj industriji zaslužan za zacjeljivanje oštećenja na koži je hijaluronska kiselina.

Sama hijaluronska kiselina proizvodi se u stanicama naše kože te je zaslužna za niz pozitivnih učinaka na organizam. Hijaluronska kiselina veže vodu izvana te iznutra čime povećava elastičnost kože te puni površinu ožiljkastog tkiva. Vezanjem vode naša koža je hidratizirana te zdravog i mladolikog izgleda.

Strije se na koži pojavljuju brzo te ostaju trajno i nažalost nemoguće ih je izbrisati u potpunosti. No moguće je strpljivom primjenom krema s dodatkom hijaluronske kiseline ciljano tretirati mjesta na koži s ožiljcima te na taj način smanjiti njihovu vidljivost te vratiti zdravi izgled kože.

Krema za kozu s oziljcima 300px

Dokazano uspješna krema u borbi protiv ožiljaka i strija je Krema za kožu s ožiljcima. Redovitom primjenom kreme smanjuje se vidljivost ožiljaka i strija, pri čemu površina ožiljkastog tkiva postaje obnovljena i elastična. Krema za kožu s ožiljcima u svojem sastavu sadrži iznimno visoki udio hijaluronske kiseline koja ima široki spektar djelovanja te blagotvoran učinak na omekšavanje i zaglađivanje ožiljaka i strija. Tekstura kreme je lagana i primjenjiva za sve tipove kože. Kremu je potrebno nanositi na ciljano područje više puta tijekom dana, kako bi se omogućila intenzivna regeneracija kože.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK