Što kada se pojave prve bore?

Što kada se pojave prve bore?

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Kako starimo na koži se pojavljuju linije, neravnine i udubljenja koje se s godinama povećavaju. Takve „nepravilnosti“ nazivamo borama. Pojava bora na licu je nezaustavljiv proces, bez obzira koliko se trudili njegovati i čuvati kožu lica. Bore su prirodan proces starenja kojeg se ne treba sramiti niti očajavati zbog njihove pojave.

Prve bore mogu se pojaviti u ranim 30-im godinama, a ponekad i u 20-ima ako se ne pridaje važnost kvalitetnoj njezi kože lica.

Prve bore najčešće se pojavljuju na čelu, oko usana i očiju. Na pojavu bora utječe niz faktora. Osim starenja i gubitka kolagena s godinama, na njihovu raniju pojavu može utjecati i način njege. Čimbenici koji značajno utječu na ubrzano starenje kože su i pretjerano izlaganje suncu, hladnoća, vrućina, zagađenje okoliša te pušenje i konzumacija alkohola. Važan utjecaj na pojavu bora ima i neodgovarajući unos tekućine u organizam, čime koža gubi vlažnost te postaje suha i umorna. Ako našem organizmu nedostaje vode, ubrzava se proces smanjenja kolagena. Odnosno neadekvatan unos tekućine nepovoljno se odražava na sve tjelesne funkcije prilikom čega se smanjuje funkcionalnost limfnog sustava i izbacivanja štetnih tvari iz organizma. Minerali sadržani u vodi hrane dubinske i površinske slojeve kože i bitni su za normalnu funkciju proteina kože pa tako i za kolagen.

Ne postoji način da se zaustavi nastanak i pojava bora, ali pravilnom njegom pojava bora se može usporiti i odgoditi za koju godinu.

Jako je bitno početi na vrijeme s kvalitetnom i odgovarajućom njegom prilagođenom tipu kože i godinama. Hidratantnim kremama potrebno je održavati kožu glatkom i tretirati prve bore.

Krema za kožu s borama 30+/40+ je prirodna krema s namjenom učinkovitog korigiranja postojećih bora te usporavanja nastanka novih. Zahvaljujući intenzivnom lifting svojstvu, krema pomaže koži zadržati mladolik i blistav izgled, usporavajući proces starenja. Nježna i lagana tekstura duboko hrani i vlaži kožu u tridesetima i četrdesetima. Redovitom primjenom kreme ujutro i navečer bore se zaglađuju, koža je elastična i hidratizirana te poprima čvrsti tonus. Idealna je kao podloga za dnevnu šminku.

Svakoj ženi bore su najveći neprijatelj ljepote. Ako na vrijeme otkrijemo problem bora, uz malo truda i brige možemo ih pravovremeno spriječiti i izgledati mladoliko.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK