Što kada se dijete ne prestaje češkati nakon uboda komarca

Što kada se dijete ne prestaje češkati nakon uboda komarca

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Zbog klimatskih promjena i sve toplijeg te vlažnijeg vremena, prisutnost komaraca sve je veća u našem svakodnevnom životu. Komarci su prijenosnici različitih virusnih te ostalih bolesti. Djecu ubrajamo u osjetljivu skupinu zbog njihove tanke i nježne kože koja je posebno privlačna komarcima. Potrebno ih je zaštititi te obraniti od napada dosadnih komaraca korištenjem repelenata za odbijanje komaraca specijalno namijenjenih dječjoj koži. Svakako obratite pažnju je li repelent kojeg ste kupili primjeren dobi vašeg djeteta.

Nakon uboda komarca na koži se javlja alergijska reakcija na mjestu uboda u većoj mjeri u odnosu na nas odrasle.

Alergijska reakcija manifestira se u vidu crvenih plikova, oteklina te boli popraćenoj iritantnim svrbežom. Nakon uboda, mala djeca se češkaju bez razmišljanja te time produbljuju mjesto uboda komarca. Svrbež je ponekad toliko iritantan da mjesto uboda prokrvari zbog intenzivnog češkanja. Tako oštećeno područje na koži potencijalno je otvoren put mikroorganizmima i mogućim komplikacijama.

Kad primijetite ubod komarca na vašem djetetu ili vam dijete pristupi zbog uboda, djelujte odmah kako bi posljedice bile manje. Namažite mjesto uboda proizvodom koji će trenutno umiriti iritaciju na koži. Djetetu će biti i psihički lakše te će izbjegavati češkanje mjesta uboda. Uvijek pri ruci imajte djelotvornu i brzu zaštitu nakon uboda komarca.

Biovitalis Umirujući stik za nadraženu kožu trenutno ublažava iritaciju nakon uboda insekta. Umirujući stik brzo smiruje svrbež, iritaciju i crvenilo kože te ugodno hladi, a prikladan je i za osjetljivu dječju kožu. U praktičnom džepnom pakiranju omogućuje ciljanu, brzu te jednostavnu primjenu prilikom šetnje gradom, boravka na plaži, aktivnosti u prirodi. Bogatog je sastava, sinergijom četiri eterična ulja (prava lavanda, čajevac, limunska trava i paprena metvica) te dva svježa biljna ekstrakta (neven i kamilica), pouzdano spašava u svim S.O.S. situacijama u prirodi. Stik u obliku čvrstog balzama omogućuje lako nanošenje i ugodnu razmazivost. Balzam je prikladan za djecu, odrasle, trudnice i dojilje.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK