Što je i kako se koristi micelarna voda?

Što je i kako se koristi micelarna voda?

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Micelarna voda je kozmetički proizvod osobito popularan zadnjih nekoliko godina zbog svojih odličnih i inovativnih svojstava. Predstavlja revoluciju u čišćenju i njezi lica. Micelarne vode proizvodi su za blago čišćenje lica i uklanjanje šminke u jednom potezu bez dodatnog ispiranja. Osim čišćenja kože lica pogodne su za nježno čišćenje šminke s područja očiju i usana. Primjenom micelarnih voda, koža lica nije samo očišćena već i hidratizirana zbog prisutnih ulja u formulaciji.

Micelarne vode u svojem sastavu uz vodu sadrže površinski aktivne tvari koje se formiraju u takozvane micele čija je zadaća učinkovito uklanjanje nečistoća i šminke s površine kože.

Površinske aktivne tvari sastoje se od hidrofobnog i hidrofilnog dijela. Hidrofobni dio površinski aktivnih tvari okreću se jedan prema drugome, dok se hidrofilni dio okreće prema vodi. Tako sitno formirane čestice okružene vodom imaju sposobnost privlačenja nečistoća i masnoća. Zbog pametne građe micela u micelarnim vodama, one nisu agresivne prema koži te su pogodne za korištenje na osjetljivim područjima (oči, usne). Dodatkom dragocjenih ulja u micelarne vode postiže se hidratizirajući učinak na kožu.

Čišćenje i njega kože lica micelarnom vodom jednostavno je i učinkovito bez trljanja i ispiranja.

Prednost upotrebe micelarne vode je svakako kraće vrijeme, ali i temeljito čišćenje i njega kože lica u samo nekoliko poteza pomoću pamučne blazinice.

Micelarne vode su proizvodi koji nježno, blago i temeljito čiste lice od nečistoća i šminke uz minimalno uložen trud i vrijeme pružajući pritom potrebnu hidrataciju. Micelarne otopine pogodne su za čišćenje suhe i osjetljive kože.

Biovitalis Dvofazna micelarna voda nježna je 2u1 formulacija za temeljito čišćenje i intenzivnu njegu kože lica, očiju i usana. Temeljito čisti i uklanja čak i vodootpornu šminku, nečistoću te masnoću. Inovativna kombinacija hladno tiještenog ulja ricinusa te ulja divlje ruže iznimne kvalitete sadržana u uljnoj fazi tvore idealnu čistilicu primjerenu suhoj i osjetljivoj koži. Ulje ricinusa stimulira rast trepavica i obrva, dok ulje divlje ruže dubinski hrani i njeguje kožu. Upotrebom Dvofazne micelarne vode ujutro i navečer koža lica je nahranjena, hidratizirana te spremna za ciljanu njegu jednom od krema iz Biovitalis linije prirodne kozmetike.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK