Staračke pjege - kako ih ukloniti?

Staračke pjege - kako ih ukloniti?

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Staračke pjege najčešće se pojavljuju kod osoba starijih od 40 godina na dijelovima tijela koji su najizloženiji suncu. No nije isključena i pojava staračkih pjega kod mlađih osoba. Pjege prisutne na licu, rukama, dekolteu te ramenima nisu ozbiljan zdravstveni problem no često nam je neugodno zbog njih.

Pojava hiperpigmentacijskih promjena na koži posljedica je prekomjernog i neravnomjernog stvaranja pigmenta melanina. Melanin je prirodni pigment u koži koji uzrokuje male, tamne i ravne mrlje na koži.

Jedan od glavnih uzroka pojave staračkih pjega na koži prekomjerno je izlaganje određenih dijelova tijela suncu ili ultraljubičastom (UV) zračenju. Na pretjeranu proizvodnju melanina utječe i slijedeći niz faktora: pušenje, loša prehrana, dob, hormonalne promjene, upale, ozljede te genetske predispozicije.

Na pojedine faktore teško možemo utjecati (genetika i starenje) no svakako možemo svakodnevno imati na umu prevenciju i tretiranje staračkih pjega.

Ako ste skloni pojavi hiperpigmentacijskih promjena na koži uvijek se štitite od štetnog UV zračenja kremama za sunčanje s visokim SPF faktorom, a kožu lica zasjenite šeširom velikog oboda.

Počnite već danas živjeti zdravije kako biste smanjili moguće okidače staračkih pjega na minimum. Na tržištu su dostupni ciljani preparati za površinsku njegu kože koji reguliraju pigmentaciju. Kreme za njegu hiperpigmentacijskih područja uspješno posvjetljuju prisutne staračke pjege. Strpljivom i redovitom primjenom takvih krema tamne mrlje se ujednačuju s normalnom bojom kože.

Krema za kožu s pjegama prirodna je krema namijenjena koži s mrljama i pjegama nastalim pod utjecajem hormona, sunčevih zraka ili starenja kože. Svakodnevnom primjenom kreme ujutro i navečer, krema pruža trenutni osjećaj svježine i nahranjenosti. Nakon najmanje 3 mjeseca redovite primjene vidljiv je učinak depigmentacije (dokazano kliničkim ispitivanjima), odnosno mrlje i pjege postaju vidljivo svjetlije, a ten blistav, zdrav i ujednačen. Krema je pogodna za odrasle i za djecu te se može primjenjivati tijekom cijele godine. Kod intenzivnog izlaganja suncu, kožu zaštitite proizvodima s UV faktorima. Stručno odabrana kombinacija prirodnih sastojaka blagotvorno djeluje na kožu dajući joj pritom svjež i zdrav izgled.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK