Savjeti za ublažavanje atopijskog dermatitisa

Savjeti za ublažavanje atopijskog dermatitisa

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Atopijski dermatitis kronična je bolest kože za koju do danas nije otkriven lijek. Vidljiva i bolna oštećenja kože i popratni neugodni simptomi mogu se ublažiti svakodnevnom pravilnom njegom. Svakodnevna njega podrazumijeva pranje blagim sapunom i često nanošenje kreme pogodne za njegu atopične kože. Blagim sredstvima za pranje, obilnim nanošenjem krema i smanjenjem potencijalnih okidača koji pogoršavaju stanje, moguće je ublažiti simptome atopijskog dermatitisa (suhoću, svrbež i crvenilo).

Prilikom kupanja koristite blaga sredstva za pranje primjerena za atopičnu kožu koja ne sadrže sapune i deterdžente.

Voda za pranje ne smije biti previše topla, a kupanje ne predugo, kako se svrbež odnosno isušivanje kože ne bi pogoršalo. Nakon kupanja kožu nježno isperite i osušite laganim tapkanjem ručnikom bez trljanja. Na čistu kožu neposredno nakon pranja nanesite kremu (emolijens) prilagođenu koži s atopijskim dermatitisom.

Emolijensi ublažavaju svrbež, obnavljaju kožu te sprječavaju isušivanje što rezultira boljim stanjem kože. Takva koža manje je osjetljiva na moguće alergene i pojavu ekcema na koži.

Suha koža sklona atopiji posebice je osjetljiva na vanjske podražaje i alergene. Prostor u kojem borave osobe koje se bore s problemom atopijskog dermatitisa održavajte umjereno toplim i vlažnim. Izbjegavajte prostore u kojima se puši. Redovito prozračujte prostorije i brišite prašinu u životnom prostoru. Nosite pamučnu odjeću te je perite blagim deterdžentima bez uporabe omekšivača. Izbjegavajte vunene i sintetske materijale.

Iako nije otkriven lijek za oboljele od atopijskog dermatitisa, svakodnevnom primjenom Fluida za pranje i  Emulzije za njegu postiže se potpuna njega suhe i osjetljive kože.

Emulzija za njegu suhe kože sklone atopiji podupire sposobnost obnavljanja barijere kože. Vraća koži vlažnost te je štiti od isušivanja. Umiruje kožu i intenzivno je hrani. Lako se upija, a primjenom dva puta dnevno u kratkom se vremenu korištenja postiže blagotvorni učinak. Fluid za pranje vrlo suhe kože sklone atopiji nježno čisti kožu bez isušivanja. Ostavlja kožu umirenom, nježnom i mekom. Korištenjem Emulzije i Fluida postignut je sinergijski učinak, čime je obuhvaćena potpuna njega zahtjevne kože sklone atopijskom dermatitisu.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK