Savjeti za pravilnu njegu osjetljive kože

Savjeti za pravilnu njegu osjetljive kože

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Sve više žena me svakodnevno traži savjet za njegu osjetljive kože lica. Nekada se podjela tipova kože svodila na suhu, masnu i normalnu, a u posljednje je vrijeme osjetljiva koža lica sve učestalija pojava.

Kada razmišljamo zašto je tome tako, nije teško doći do zaključaka. Dnevno provodimo većinu vremena u zatvorenim prostorima, koji su ispunjeni uglavnom suhim zrakom. Kratko vrijeme koje provedemo vani, a koje se uglavnom svodi na dolazak i odlazak s posla, provedemo na zraku ispunjenom plinovima koje proizvode automobili. Rijetko, ili se možda čak uopće ne bavimo tjelesnom aktivnošću. Ne hidriramo organizam uzimajući dnevno odgovarajuću količinu vode. Ne jedemo kvalitetne namirnice, među kojima bi voće i povrće trebalo prevladavati. Kožu opterećujemo šminkom, a na kraju dana na agresivan način skidamo tu istu šminku. Ne odabiremo prikladnu i kvalitetnu njegu za našu kožu. Sve su to razlozi zašto naša koža postaje osjetljiva, crveni se, zateže i nema čvrstoću i sjaj.

Otklanjanje navedenih uzroka rezultiralo bi zdravom i prekrasnom kožom. Međutim, moramo biti svjesni da nemamo utjecaj na sve te faktore. Ono što svakako možemo učiniti, a na čemu će nam biti zahvalan čitav organizam, a ne samo koža, jest pridržavati se pravilne prehrane, provoditi tjelesnu aktivnost u prirodi (vožnja biciklom, šetnja) i pravilno njegovati kožu.

Osnove pravilne njege osjetljive kože

Osnove pravilne njege osjetljive kože podrazumijevaju čišćenje i zaštitu kože. Svakodnevno čišćenje kože potrebno je provoditi svakako prije odlaska na spavanje. Cjelovito uklanjanje šminke i nečistoća je nužno. Međutim, ono ne smije biti agresivno kako ne bismo razorili zaštitnu hidrolipidnu barijeru i na taj način isušivali kožu.

Neposredno nakon čišćenja kože, na nju je potrebno nanijeti hranjivo i zaštitno sredstvo, najčešće u obliku kreme. Odaberite proizvod sa što više prirodnih sastojaka, izbjegavajući parabene, alergene, parafinsko ulje, vazelin… Alergeni se osobito kriju u eteričnim uljima i kozmetičkim sintetskim mirisima i osjetljiva koža može burno reagirati na njih.

BIOVITALIS Emulzija za njegu vrlo suhe kože sklone atopiji savršeno hrani, njeguje i štiti osjetljivu kožu. Sadrži aloe veru, shea maslac te hladno tiještena ulja pamuka, noćurka, avokada i pšenice. Lako se upija te ne ostavlja ljepljiv osjećaj. Ne sadrži parabene, alergene silikone, vazelin niti parafinsko ulje.

BIOVITALIS Fluid za pranje vrlo suhe kože sklone atopiji nježno uklanja nečistoće s osjetljive kože, ostavljajući je umirenom i mekom. Ne sadrži parabene, alergene, SLS niti parafinsko ulje.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK