Repelenti za djecu

Repelenti za djecu

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Dječja je koža tanka i nježna te sklona čestim alergijskim reakcijama. Trebamo biti posebno oprezni s proizvodima koje nanosimo na dječju kožu. Proizvodi namijenjeni dječjoj koži u svojem bi sastavu trebali imati blage sastojke koji su dermatološki testirani i primjereni za uporabu na dječjoj koži.

Repelenti za djecu su proizvodi koji sprječavaju ubode ili ugrize komaraca i drugih insekata te samim time i prijenos raznih bolesti.

Repelenti spadaju u biocidne pripravke te zahtijevaju odobravanje i registraciju prije stavljanja na tržište. Aktivne tvari biocidnih pripravaka odbijaju insekte. Na tržištu su prisutni mnogi djelotvorni i sintetički repelenti koji u svojem sastavu sadrže neku od standardnih aktivnih tvari u borbi protiv ugriza i uboda komaraca i drugih insekata. Takve aktivne tvari nisu štetne ukoliko se koriste sigurno i prema uputama proizvođača, kratkoročno vrijeme te u određenoj koncentraciji. No vrlo često su zabilježeni kožni problemi i iritacije zbog neadekvatne primjene ili preosjetljivosti, a nikako nisu prikladne za korištenje kod djece.

Kako biste zaštitili svoje dijete od mogućih uboda komaraca, koristite specijalizirane proizvode namijenjene djeci i prikladne dobi djeteta.

Koristite repelente za djecu koji su sastavljeni od prirodnih sastojaka, odnosno sastojaka prirodnog podrijetla. Učinkovite i sigurne aktivne tvari u repelentima za djecu su prirodna eterična ulja. Prilikom boravka na otvorenom birajte prirodne repelente koji su učinkoviti i sigurni za uporabu kod djece.

Biovitalis Ultra zaštitni sprej protiv komaraca za djecu učinkovito štiti nježnu dječju kožu od uboda svih vrsta komaraca. Primjeren je za djecu od prve godine života. Sadrži učinkovit i pouzdan potpuno prirodni kompleks STOP MOSQUITO s dokazanim djelovanjem za maksimalnu zaštitu. Brzo se upija, ne masti i ne ostavlja tragove na koži. Potpuno je siguran za nježnu i osjetljivu dječju kožu jer ne sadrži štetne sintetske repelente, DEET, parfeme niti sintetske sastojke. Ultra zaštitni sprej protiv komaraca za djecu pruža dodatnu njegu i hidrataciju osjetljivoj dječjoj koži. Prije korištenja spreja pročitajte upute navedene na pakiranju. Prije upotrebe proizvod je potrebno protresti te ravnomjerno raspršiti na nepokrivenu i neoštećenu kožu, dva do tri puta dnevno i pritom izbjegavati područje oko očiju i usta. Proizvod ne nanositi djeci na dlanove.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK