Prištići u školskoj dobi

Prištići u školskoj dobi

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Zbog intenzivnog rasta te niza hormonalnih promjena, moguće je da se prištići pojavljuju već u predadolescentskoj dobi, odnosno u dobi od 7 do 12 godina djetetova života. Sve češća neugodna pojava estetske prirode kod školaraca utječe na njihovu razinu samopouzdanja. Problematična koža, pojava mitesera i prištića nikome nije draga. Rast te hormonalne promjene ne možemo zaustaviti, no nesavršenosti kože možemo smanjiti svakodnevnom uporabom ciljanih i učinkovitih krema.

Djeca u pubertetu prolaze kroz niz hormonalnih promjena zbog kojih se koža i kosa pojačano maste. Pojačano mašćenje kože dovodi do začepljenja pora na koži i pojave akni.

Pod pojmom akni podrazumijevamo nečistu kožu sa sitnim prištićima, miteserima ili upaljenim gnojnim aknama. Prištići se najčešće pojavljuju u takozvanoj T-zoni (čelo, nos, brada), no nije isključena njihova pojava i na ostalim dijelovima lica i tijela. Školarci koji imaju problematičnu kožu trebali bi redovito njegovati i svakodnevno čistiti svoju kožu.

Na tržištu danas postoji veliki broj raznih preparata za njegu problematične kože koji smanjuju upalne procese kože i djeluju antibakterijski. Takvi preparati često prilično isušuju kožu zbog dodanih agresivnih sastojaka, pa dodatnom uporabom neke masne kreme ponovno začepljujemo pore. Moguće je čak i da kreme za njegu problematične kože u svom sastavu sadrže neki od komedogenih sastojaka, odnosno sastojaka koji smanjuju učinkovitost kreme i dodatno začepljuju pore.

Prilikom tretiranja prištića, treba birati učinkovite prirodne proizvode. Samo upornošću, strpljenjem i njegom problematične kože moguće je povratiti narušenu ravnotežu.

Naučite svoju djecu kako je izrazito bitno redovito čistiti i njegovati kožu lica. Pobrinite se da redovito njeguju kožu primjerenom kozmetikom s namjenom. Pomognite djetetu da što bezbolnije prebrodi fazu odrastanja i problem problematične kože drži pod kontrolom uz odgovarajuću njegu kože.

Biovitalis Krema za kožu s prištićima prirodna je kozmetika s namjenom. Četverostruko ciljano djelovanje čini ovu kremu učinkovitom za njegu problematične kože. Krema je namijenjena masnoj koži s prisutnim miteserima i prištićima. Krema pročišćava kožu te joj vraća narušenu ravnotežu, a pritom ne sadrži sintetske mirise, parabene, retinoide te komedogene sastojke. Redovitom primjenom ove lagane prirodne kreme pore se smanjuju, a kože je zdrava i umirena bez masnog sjaja.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK