Prirodna zaštita od uboda komaraca

Prirodna zaštita od uboda komaraca

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Boravak u prirodi i svježem čistom zraku iscjeljuje naša osjetila te izaziva posebnu ugodu. Provođenje vremena u prirodi pozitivno djeluje na naše mentalno i fizičko zdravlje. Nakon posjete prirodi osjećamo se sretnije i ispunjenije te jačamo imunološki sustav. Tijekom toplijih dana češće bježimo u prirodu, aktivno boravimo na svježem zraku uz zelenilo i sunce, čime smo često na meti dosadnih insekata.

Najčešći insekti koji nam kvare boravak u prirodi su komarci. Komarci i ostali insekti nakon uboda izazivaju alergijske reakcije na koži u vidu crvenila, otekline, svrbeža te boli. Svojim ugrizima na koži mogu prenijeti razne bolesti u organizam. Insekti su najaktivniji u zoru ili sumrak, no nije isključeno da ubodu i tijekom dana. Ponekad su toliko dosadni da je boravak na otvorenom neizdrživ. Posebno su osjetljiva skupina osobe s osjetljivom kožom te mala djeca.

Kako biste bezbrižno uživali u prirodi, na izloženim dijelovima tijela koristite sredstva koja odbijaju insekte i sprječavaju njihove ubode. Skupina proizvoda koji pružaju pouzdanu zaštitu od uboda komaraca nazivaju se repelentima. Repelenti spadaju u biocidne pripravke s namjenom i moraju biti registrirani te sigurni za uporabu.

Birajte zaštitu od komaraca koja je prirodna, efikasna te manje štetna za zdravlje od sintetskih insekticida. Prije i za vrijeme posjeta prirodi zaštitite se od uboda svih vrsta komaraca prirodnim sredstvima na bazi učinkovitih eteričnih ulja.

Biovitalis Ultra zaštitni sprej protiv komaraca učinkovito štiti kožu od uboda svih vrsta komaraca. Sadrži učinkovit i pouzdan potpuno prirodni kompleks STOP MOSQUITO, s dokazanim djelovanjem za maksimalnu zaštitu. Brzo se upija i ne ostavlja neželjene masne tragove na koži. Potpuno je siguran za kožu jer ne sadrži štetne sintetske repelente, DEET, parfeme niti sintetske sastojke. Formulacija Ultra zaštitnog spreja protiv komaraca prilagođena je i osjetljivoj koži te pogodna za korištenje kod trudnica i dojilja te djece starije od tri godine. Za djecu stariju od 1 godine dostupan je Ultra zaštitni sprej protiv komaraca za djecu. Specijalno je formuliran da štiti, njeguje i hidratizira kožu. Ultra zaštitni sprej protiv komaraca treba koristiti prema uputama navedenim na deklaraciji proizvoda. Prije upotrebe proizvod je potrebno protresti te ravnomjerno raspršiti na nepokrivenu i neoštećenu kožu, dva do tri puta dnevno i pritom izbjegavati područje oko očiju i usta. 

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK