Priprema bradavica za dojenje počinje u trudnoći

Priprema bradavica za dojenje počinje u trudnoći

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Tijekom trudnoće grudi se pripremaju i mijenjaju za najvažniju ulogu u životu – dojenje. Razvitkom velikog broja mliječnih kanalića i mjehurića u grudima, grudi i bradavice na grudima postaju osjetljive i nabrekle. Nakon poroda osjetljivost dojki i bradavica će nestati.

Kako trudnoća napreduje, tijelo žene svakim se danom priprema sve više za porod te vrijeme nakon poroda. Izražene promjene svakim su danom vidljive i na dojkama.

Dojke se povećavaju, bradavice i područje oko njih tamni, krvne žile dojki postaju vidljivije što ukazuje na postepeno stvaranje mlijeka.

Bitno je redovito održavati higijenu tijela te grudi. Preporuča se svakodnevno pranje toplom vodom te sušenje grudi tapkanjem mekim ručnikom bez nepotrebnog grubog trljanja. Nije poželjno upotrebljavati sapune za pranje kako se ne bi skinuo prirodni zaštitni sloj s kože dojki.

U posljednjem tromjesečju njegujte bradavice prirodnim balzamima primjerenim za njegu kože koji su neškodljivi za majku i dijete.

Strpljivom primjenom bogatih balzama regenerira se koža bradavica te dojke postaju meke i elastične. Njega bradavica posebice je značajna za bezbolno i uspješno dojenje.

Bradavice na dojkama pripremite za njihovu najvažniju ulogu koja ih čeka, za dojenje. Njegujte ih Neven balzamom u posljednjem tromjesečju i nastavite sa svakodnevnom njegom za vrijeme dojenja. Ovaj prirodan balzam potpuno je neškodljiv za majku i dijete, stoga ga nije potrebno odstranjivati prije dojenja. Posebice budite nježni i brižni prema svojim bradavicama pošto one dolaze direktno djetetu u usta nakon poroda.

Neven balzam izuzetno je bogat univerzalan balzam za olakšavanje različitih problema kože. Blagotvorno olakšava probleme crvene i osjetljive kože. Omekšava i štiti suhu, hrapavu i ispucanu kožu. Potiče regeneraciju i umiruje nadraženu kožu. Neven balzam nanesite u tankom sloju više puta tokom dana na nježnu kožu bradavica dojki kako bi ih pripremili za dojenje te zaštitili i njegovali u periodu dojenja.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK