Pravilna njega suhe i perutave kože

Pravilna njega suhe i perutave kože

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Svako godišnje doba zahtijeva različitu posvećenost njezi kože. Ljeti nastojimo zaštititi kožu od isušivanja, topline i jakog sunčevog zračenja. U zimsko vrijeme potrebno je kožu nahraniti bogatim proizvodima koji će spriječiti iritaciju i perutanje kože te je zaštititi od hladnoće. Zimu prate nepogodni vremenski uvjeti, niska temperatura te hladan vjetar koji nepovoljno djeluju na kožu.

Koža može postati suha i crvena što se najčešće opaža na najizloženijim dijelovima tijela kao što su obrazi, nos, usnice i ruke.

Mogu se pojaviti i pojedini izraženi dijelovi koji se crvene i ljušte te se čak povećavaju uporabom uobičajenih krema. Zbog suhoće kože moguće je da sitne bore postaju vidljivije te lice djeluje umorno i starije nego inače.

Koža koja je suha i sklona atopijskom dermatitisu može tijekom zime postati pojačano suha uz pojavu svrbeža i stalnog osjećaja nelagode duž cijelog tijela.

Prije svega kožu je potrebno pravilno i pojačano njegovati hranjivim preparatima. Svakodnevno se preporuča koristiti kreme bogatije teksture kako ne bi došlo do oštećenja hidrolipidnog sloja kože. Uporabom hidratantnih preparata koža se dubinski opskrbljuje vlagom. Očuvanjem hidrolipidnog sloja kože, koža je otpornija na utjecaj vanjskih čimbenika te samim time i manje osjetljiva.

Hranjivi maslac za njegu suhe kože dubinski hrani i vlaži kožu bogatim prirodnim sastojcima. Kožu čini blistavom i svilenkastom svakodnevnom primjenom nakon tuširanja na kožu tijela. Bogati sastav hranjivog maslaca za njegu suhe kože sprječava iritaciju i perutanje suhe kože. Maslac za njegu suhe kože mazive je i nježne teksture te ugodnog cvjetnog mirisa. Ukoliko se pak koža bori sa atopijskim dermatitisom preporuča se kožu mazati Emulzijom za njegu vrlo suhe kože sklone atopiji. Emulzija vraća zahtjevnoj koži vlažnost, štiti je od isušivanja, umiruje kožu i intenzivno hrani čime se potpomaže obnova barijere oštećene kože.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK