Pravilna njega oštećenih i ispucanih ruku

Pravilna njega oštećenih i ispucanih ruku

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Ruke su najizloženiji dio tijela okolini te svim vremenskim uvjetima. Nemoguće ih je zaštititi u potpunosti ili sačuvati od negativnih utjecaja kao ostale dijelove tijela. Sama struktura ruku drugačija je od ostatka tijela, odnosno sadrže manji broj žlijezda lojnica koje su zaslužne za održavanje vlažnosti. Koža gornje strane ruku vrlo je tanka i siromašna masnim tkivom te je samim time i osjetljivija. Koža ruku brže se isušuje zbog manjka sposobnosti vezanja vlage, posebice u hladnijim mjesecima.

U blažim slučajevima oštećena koža ruku je suha i osjetljiva. U težim slučajevima ruke su grube, vrlo suhe uz pojavu vidljivih oštećenja u vidu ranica, pukotina te ljuskanja gornjeg sloja kože.

Uz vidljive simptome i oštećenja kože ruku karakterističan je i vrlo iritantan te bolan simptom - svrbež. Poremećaji kože ruku zahtijevaju pažljivu njegu i čestu hidrataciju. Potrebno je izbjegavati prečesto pranje ruku, a kada je pranje nužno, preporuča se upotreba blagih sapuna kao što su ciljani fluidi za pranje vrlo suhe kože sklone atopiji. Na ruke je neposredno nakon pranja potrebno nanijeti emulzije za ruke.

Bogate emulzije za ruke smanjuju gubitak vlage, pružaju trenutno olakšanje te intenzivnu hidrataciju.

Emulzije za ruke dostupne su u malim praktičnim pakiranjima pogodnim za lako prenošenje. Kako ne biste zaboravili na neophodnu hidrataciju ruku, tube emulzija držite na vidljivim mjestima i mažite kožu ruku često i obilno.

Emulzija za ruke za njegu vrlo suhe kože sklone atopiji smiruje iritaciju i crvenilo. Dubinski obnavlja, omekšava i hidratizira te učinkovito štiti od nepovoljnih vanjskih uvjeta. Emulzija za ruke lako se upija u kožu i ruke ne ostavlja masnima niti ljepljivima. Ima neutralan miris. Ne sadrži sintetske mirise, niti eterična ulja koja bi mogla iritirati osjetljivu kožu sklonu atopiji. Inovativnom kombinacijom prirodnih aktivnih sastojaka razvijena je učinkovita receptura, koju potpisuje farmaceut. Emulziju je potrebno nanijeti u tankom sloju na čistu i suhu kožu ruku, više puta tijekom dana, osobito nakon pranja. Za pranje ruku preporučuje se koristiti nježan Fluid za pranje vrlo suhe kože sklone atopiji.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK