Pomaže li jabučni ocat ukloniti bradavice?

Pomaže li jabučni ocat ukloniti bradavice?

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Jabučni ocat prehrambeni je proizvod dobiven octenim vrenjem soka istisnutog iz svježih jabuka. Osim u domaćinstvu, ovaj voćni ocat od davnina je poznat u narodnoj medicini po svojim mnogobrojnim ljekovitim svojstvima. U domaćinstvu se koristi kao dodatak raznim salatama i jelima te kao konzervans hrane. U svojem sastavu jabučni ocat sadrži brojne vitamine, minerale te elemente u tragovima i pozitivno utječe na održavanje zdravlja.

Primjenom jabučnog octa u svakodnevnoj prehrani moguće je regulirati udio kolesterola, masnoća te šećera u krvi. Jabučni ocat ima pozitivan učinak i na probavu te pomaže u uklanjanju dobroćudnih tvorevina s površine kože.

Poznat je po svojim keratolitičkim svojstvima, odnosno sposobnosti da pospješuje ljuštenje te odstranjivanje odumrlih stanica površinskog sloja kože.

Zbog iznimnog utjecaja na ljuštenje kože, jabučni ocat česti je sastojak proizvoda za uklanjanje bradavica te izraslina na koži. Bradavice su virusne izrasline na koži, tako da se uz jabučni ocat proizvodima dodaju i sastojci koji imaju antivirusna svojstva. Sastojci s antivirusnima svojstvima sprečavaju razmnožavanje virusa te daljnji rast i širenje bradavica, dok sastojci s keratolitičkim djelovanjem pospješuju obnavljanje stanica kože.

Zajedničko djelovanje sastojaka s antivirusnim te keratolitičkim svojstvima dobitna je kombinacija za učinkovito uklanjanje virusnih bradavica na koži.

Medna Rosa PLUS tekućina je za uklanjanje izraslina na koži 100% sigurno i bezbolno. Zahvaljujući učinkovitoj koncentraciji jabučnog octa s dodanim prirodnim ekstraktima vrbe, limuna, nevena i hrasta, tekućina isušuje premazano područje i pomaže ukloniti neželjenu izraslinu. Formulacija sadrži čak 20% ekstrakta kore vrbe, koji prirodno sadrži visok udio salicilne kiseline. Prirodan ekstrakt kokosa dodan u formulaciju daje ugodan miris tekućini. Proizvod je upakiran u bočicu s roll-on aplikatorom koji omogućuje precizno i direktno nanošenje proizvoda na izraslinu. Bočica je praktične veličine koja lako stane u džep ili torbicu i nadohvat je ruke za korištenje više puta tijekom dana. Medna Rosa PLUS pogodna je za djecu, trudnice i odrasle.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK