Otkrijte tradicionalni sastojak za pomoć kod opeklina

Otkrijte tradicionalni sastojak za pomoć kod opeklina

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

U današnje vrijeme sve više pozornosti obraćamo na zdrav život, odnosno unos zdravih namirnica te upotrebu prirodnih kozmetičkih proizvoda. Svakodnevno se vraćamo starim tradicionalnim receptima naših baka kako bismo što zdravije i jednostavnije živjeli. Jedan od takvih tradicionalnih visokovrijednih sastojaka je riblje ulje.

Ribljim uljem postiže se obnavljanje i zacjeljivanje kože nakon opeklina te drugih nadraženih i upalnih stanja kože.

Riblje ulje je viskozno ulje koje se dobiva iz jetre različitih vrsta bakalara (Gadus sp.). Sadržava 85% glicerida nezasićenih masnih kiselina, najviše omega-3 masnih kiselina te vitamine A i D koji su nužni za pravilan razvoj i obnavljanje kože te zacjeljivanje blažih kožnih oštećenja. Suhoj, gruboj i ispucanoj koži riblje ulje osigurava neophodne hranjive sastojke te joj vraća glatkoću, sjaj i povećava elastičnost. Riblje ulje jedan je od najbogatijih izvora omega-3 masnih kiselina u prirodi. To su esencijalne kiseline koje tijelo ne može samo sintetizirati, već ih je potrebno unositi hranom u organizam. Omega-3 masne kiseline zaslužne su za stvaranje spojeva prostaglandina u organizmu koji su slični hormonima. Oni utječu na metabolizam i razvoj upalnih procesa. Iz omega-3 masnih kiselina stvaraju se takozvani „dobri“ prostaglandini koji smanjuju otekline i svrbež na koži, upalne procese te umanjuju osjećaj boli.

Kožu trebamo njegovati i zaštititi da zadržimo njenu glatku i zdravu teksturu. Ako se pod utjecajem sunca koža isuši ili nastanu opekline, smanjuje joj se elastičnost i povećava osjetljivost. Kožu moramo ponovno hidratizirati te spriječiti daljnje isušivanje i smanjiti upalne procese.

Upravo je prirodan S.O.S. Emulgel nakon sunčanja pogodan kozmetički proizvod namijenjen opeklinama od sunca. Bogata formulacija spravljena prema tradicionalnoj recepturi intenzivno hidratizira kožu i smanjuje crvenilo. Jedan od glavnih sastojaka je riblje ulje uz ekstrakt aloe vere i ulje lavande koji dodatno pospješuju bržu regeneraciju kože. Nanosite ga obilno više puta tokom dana na nadraženu kožu kako bi tijelu pružili nježan osjećaj hlađenja te zacjeljivanje kožnih oštećenja.

Svima nam je poznata poslovica: „Bolje spriječiti, nego liječiti!“, stoga izbjegavajte izlaganje suncu između 11 i 16 sati. Ne izlažite novorođenčad i malu djecu izravnom suncu. A u slučaju opeklina od sunca uvijek pri ruci imajte S.O.S. Emulgel nakon sunčanja koji je pogodan za djecu i odrasle.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK