Otkrij prirodni sastojak za "brisanje" ožiljaka

Otkrij prirodni sastojak za "brisanje" ožiljaka

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Ožiljci od akni i ozljeda mogu uvelike narušiti vaše samopouzdanje. Pojedinci ih prihvaćaju dok drugi pak ne. Ožiljci od akni najčešće su za nijansu tamniji od vaše prirodne boje kože, dok ponekad boja kože ima i crvenu nijansu. Rjeđe se pojavljuju kao udubine na licu koje variraju od osobe do osobe te ovise o veličini i učestalosti akni na koži. Ponekad nastali ožiljci kao posljedica teškog oblika akni mogu biti vrlo ozbiljni i uznemirujući.

Uporabom krema djelotvornih za kožu s ožiljcima ten se može ujednačiti pri čemu se smanjuju pigmentacijske mrlje. Ova metoda svakako je jednostavna, pristupačna i dostupna svima za smanjenje ožiljaka od akni i postoperativnih ožiljaka. Redovito koristite kremu uz maksimalno strpljenje jer je potrebno određeno vrijeme da rezultati postanu vidljivi.

Jedan od glavnih prirodnih sastojaka koji utječe na smanjenje ožiljaka na način da mehanički puni kožu je hijaluronska kiselina.

Hijaluronska kiselina (HA) jedna je od glavnih gradivnih sastojaka kože koja stimulira proizvodnju kolagena koji dodatno utječe na smanjivanje ožiljaka. Molekula je želatinozne strukture i ima sposobnost zadržavanja molekula vode. Prisutna je u skoro svakom djeliću našeg tijela te je odgovorna za niz korisnih funkcija u organizmu. HA poboljšava hidrataciju i elastičnost kože, djeluje kao antioksidans te štiti od štetnih utjecaja slobodnih radikala, smanjuje upalne procese i ostalo. S godinama opada proizvodnja zaštitnih elemenata u tijelu, pa tako i proizvodnja HA. Stoga je bitno koristiti hidratizirajuće kreme ili serume koje u svom sastavu imaju HA.

Hijaluronska kiselina može povećati postotak vlage u koži te istovremeno ojačati zaštitnu barijeru kože.

Zdrava zaštitna barijera koži daje sve karakteristike mlade kože - mekoću, glatkost i voluminoznost. Također je jedan od aktivnih sastojaka koji potpomaže smanjenju ili uklanjanju oštećenja kože.

Krema za kozu s oziljcima 300px

Krema za kožu s ožiljcima je djelotvorna na ožiljke stare više godina bez obzira u kojoj godini nastali. Omekšava i zaglađuje površinu ožiljaka, čineći ih pritom diskretnima. Krema ima snažan regenerirajući i epitelizirajući učinak. Pažljivo odabrani najkvalitetniji prirodni sastojci uz prisutnost hijaluronske kiseline poboljšavaju strukturu ožiljnog tkiva te smanjuju crvenilo i svrbež. Najbolji učinak postiže se upornom primjenom kreme više puta dnevno čime se smanjuje vidljivost ožiljaka te koža pritom postaje obnovljena i elastična.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK