Opuštanje umornih i teških nogu

Opuštanje umornih i teških nogu

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Umorne i teške noge najčešći su simptomi slabe cirkulacije u nogama. Zbog slabe cirkulacije, noge odnosno stopala često su hladna te se tijekom dana pojavljuju trnci i grčevi. Navedeni simptomi uzrokovani slabom cirkulacijom nisu nimalo ugodni i mogu dovesti do niza ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Način života značajno utječe na cirkulaciju. Pušenje, masna hrana, hrana bogata šećerima, nedostatak kretanja i tjelovježbe glavni su uzroci slabe cirkulacije.

Cirkulacije je slaba zbog nakupljenih masnih naslaga na unutarnjoj strani krvnih žila uslijed čega je protok krvi otežan kroz naš organizam.

Lošoj cirkulaciji doprinose i poslovi koji zahtijevaju dugotrajno stajanje ili sjedenje bez česte promjene položaja tijela. Uvođenjem zdravijeg načina života, promjenom prehrambenih navika i kretanjem uvelike možemo poboljšati protok krvi do stanica.

Preopterećene mišiće i živce poželjno je opustiti masažom čime se povećava protok krvi u dio tijela koji se masira.

Koristite proizvode koji potiču cirkulaciju, osobito one prirodne koji u svom sastavu sadrže aktivne sastojke koji blagotvorno utječu na umorne i teške noge. Za ublažavanje teških te otečenih nogu tradicionalno se od davnina koristi ekstrakt divljeg kestena. Ako veći dio dana stojite ili sjedite na mjestu idealan proizvod za vaše noge je Kesten gel. Uz primjenu ovog gela umorne i teške noge postaju odmorne i lake.

Kesten gel sadrži čak 3 prirodna sastojka koji djeluju sinergistički za što potpuniji učinak: ekstrakt divljeg kestena, ekstrakt gotu kole i ekstrakt hamamelisa. Sastav je dodatno obogaćen prirodnim svježim eteričnim uljima metvice, ružmarina i čempresa, čime se postiže opuštajuća masaža umornih i teških nogu. Gel lagano umasirajte od stopala prema gore kako bi se noge opustile i osvježile. Lako se razmazuje, brzo upija te ne ostavlja mastan trag, a posebice je preporučljiv starijim osobama, osobama koje imaju stojeće radno mjesto i osobama koje osjećaju umor i težinu u nogama.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK