Nježno čišćenje kože lica

Nježno čišćenje kože lica

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Svakodnevni je ritual pred ogledalom u kupaonici svake žene čišćenje kože lica. Na kraju svakog je dana uz standardnu higijenu potrebno posvetiti posebnu pažnju čišćenju nakupljenih nečistoća i šminke. Zbog začepljenih pora, naša koža ne diše te može doći do pojave akni, pogoršanja tena ili izgleda kože lica. Samo umivanjem običnom vodom nemoguće je ukloniti masnoće i nečistoće u porama našeg lica. Masnoće se ne otapaju u vodi, stoga nam u čišćenju lica pomažu razni kozmetički proizvodi. Ostatke šminke, nečistoće te masnoće moguće je temeljito očistiti mlijekom, losionom ili gelom za čišćenje lica.

Danas su najpopularniji proizvodi u čišćenju lica micelarne vode nakon kojih nije potrebno ispiranje. Njihova upotreba je vrlo jednostavna i učinkovita.

Micelarne su vode rijetke tekućine koje u svojem sastavu sadrže sastojke koje vrlo lako hvataju nečistoće, višak masnoće, odumrle stanice i drugo.

Pogodne su za korištenje kod osoba s osjetljivom i suhom kožom jer zbog prisutnih nježnih sastojaka i dragocjenih ulja ne isušuju kožu.

Korištenjem micelarnih voda proces je skidanja šminke kratkotrajan bez potrebe za trljanjem ili ispiranjem. Micelarne vode pogodne su za korištenje na osjetljivim područjima kao što su usne i oči.

Osim pouzdanog čišćenja lica, micelarne vode pružaju intenzivnu njegu i hidrataciju.

Biovitalis Dvofazna micelarna voda temeljito čisti i uklanja čak i vodootpornu šminku, nečistoće i masnoću. Nježna formulacija s uljem ricinusa i uljem divlje ruže pogodna je za suhu i osjetljivu kožu. Hladno tiješteno ulje ricinusa iznimne kvalitete poznato je kao stimulator rasta trepavica i obrva, dok pomno odabrano ulje divlje ruže dubinski hrani i njeguje kožu. Prije korištenja protresite bočicu kako bi se faze (gornja – uljna i donja – vodena) spojile te nastala nježna emulzija koja ima dvostruku ulogu: temeljito čišćenje i intenzivnu njegu. Nakon protresanja nanesite micelarnu vodu na blazinicu te nježno bez trljanja uklonite šminku i nečistoće s kože lica, oči i usana. Nije potrebno ispiranje.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK