(Ne)simpatične pjegice nastale u ljetnim mjesecima

(Ne)simpatične pjegice nastale u ljetnim mjesecima

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Nekima su simpatične, drugima nisu te im predstavljaju ozbiljan estetski problem. Pjegice i mrlje na tijelu se javljaju kao posljedica intenzivnog izlaganju suncu uslijed pretjeranog stvaranja pigmenta. Osim na licu (obrazi, nos, čelo) javljaju se na području dekoltea, ruku te na leđima.

Osobe svjetlije puti sklonije su pojavi pjegica i mrlja na koži. Na pojavu pjegica osim sunca utječu i genetsko nasljeđe te hormonalne promjene.

Ukoliko pretjerano boravite na suncu u ljetno doba te naglo postižete preplanulu boju, vrlo je vjerojatno da će se na vašoj koži pojaviti pjegice i mrlje. Pjegice su izraženije u vrijeme ljetnih mjeseci, a u zimskom periodu obično blijede te su manje vidljive.

Ukoliko vam nastale pjegice i mrlje na koži smetaju, ne pribjegavajte agresivnim sredstvima za njihovo uklanjanje.

Proizvodi za izbjeljivanje kože često dovode do loših posljedičnih reakcija. Nakon takvih tretmana, moguća je pojava alergijskih reakcija, crvenila, svrbeža i guljenje kože. Agresivnim tretmanom, koža gubi svoju prirodnu zaštitu te je osjetljivija na vanjske podražaje i podložnija oštećenjima. Osim invazivnim metodama posvjetljivanja kože, na pjegice i mrlje moguće je djelovati redovitom primjenom prirodnih krema za tretiranje hiperpigmentacije. Ciljanim prirodnim kremama koje imaju snažno depigmentacijsko djelovanje, moguće je ukloniti sunčeve pjegice i mrlje.

Krema za kožu s pjegama 100% je prirodna krema namijenjena koži s hiperpigmentacijskim područjima, kao što su mrlje i pjege nastale pod utjecajem sunčevih zraka, hormona ili starenja kože. Redovitom primjenom ujutro i navečer krema pruža trenutni osjećaj svježine i nahranjenosti. Nakon najmanje 3 mjeseca redovite primjene vidljiv je učinak depigmentacije (dokazano kliničkim ispitivanjem). Pjegice i mrlje postaju vidljivo svjetlije, a ten blistav i ujednačen. Krema je sigurna za odrasle i za djecu te se može primjenjivati tijekom cijele godine. Ne sadrži parabene, hidrokinon te sintetske sastojke.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK