Mrlje na koži kao posljedica akni

Mrlje na koži kao posljedica akni

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Nakon dobivene bitke s aknama mnogi nastavljaju borbu sa smeđim ili crvenim mrljama na mjestu gdje su akne izbile. Mrlje na koži kao posljedica akni nisu ožiljci jer nestaju nakon nekog vremena. Najčešće je to vrlo dugotrajan proces koji zahtijeva mnogo strpljenja pa se preporuča kožu njegovati dobro formuliranim proizvodima za njegu kože koji smanjuju vidljivost pigmentacijskih mrlja na koži. Prirodne kreme namijenjene koži s hiperpigmentacijskim područjima utječu na brže povlačenje mrlja na koži.

Smeđe ili crvene mrlje na koži nastaju nakon liječenja akni ili prištića. Hiperpigmentacijske mrlje javljaju se nakon što se upala na mjestu akne ili prištića smirila.

U slučaju prištića ili akni naša koža je oštećena i posebno se na tim mjestima nakupljaju velike količine melanina. Nakon što se akna povuče, na njezinom području ostaje suvišan melanin koji se manifestira kao pigmentacijska mrlja. Kako biste posvijetlili nastale pigmentacijske mrlje uzorkovane aknama, nanosite svakodnevno ciljane prirodne kreme s namjenom. Pažljivo birajte pouzdane i nježne kreme kako ne biste dodatno naštetili već oštećenoj koži i time produljili njezin oporavak.

Krema za kožu s pjegama prirodna je krema namijenjena koži s hiperpigmentacijskim područjima, kao što su mrlje uzorkovane aknama. Klinički je dokazana učinkovitost kreme na mrlje i pjege nastale pod utjecajem hormona, sunčevih zraka ili starenja kože. Svakodnevnom primjenom kreme ujutro i navečer, krema pruža trenutni osjećaj svježine i nahranjenosti. Nakon najmanje 3 mjeseca redovite primjene vidljiv je učinak depigmentacije, odnosno mrlje i pjege postaju vidljivo svjetlije, a ten blistav i ujednačen. Krema je pogodna za odrasle i za djecu te se može primjenjivati tijekom cijele godine. Kod intenzivnog izlaganja suncu, kožu zaštitite proizvodima s UV faktorima. Stručno odabrana kombinacija prirodnih sastojaka blagotvorno djeluje na kožu dajući joj pritom svjež i zdrav izgled.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK