Limunski eukaliptus dokazano odbija krpelje

Limunski eukaliptus dokazano odbija krpelje

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Repelenti ili odbojna sredstva su proizvodi koji služe za tjeranje štetnih organizama. Oni smanjuju mogućnost uboda ili ugriza insekata, odnosno mogućnost prijenosa zaraznih bolesti. Repelenti su proizvodi posebice aktualni u proljeće i ljetno doba koji nas štite od komaraca, krpelja, muha, buha i ostalih insekata. Danas se na tržištu sve više pažnje posvećuje prirodnim repelentima koji imaju prednost pred onima sintetskog podrijetla. Prirodni repelenti u svojem sastavu sadrže aktivne sastojke dobivene iz prirodnih izvora koji su u potpunosti sigurni za upotrebu na koži.

Jedan od repelenata prirodnog podrijetla je eterično ulje limunskog eukaliptusa. Ovo prirodno eterično ulje nalazi se u lišću limunskog eukaliptusa te posjeduje aktivne sastojke izuzetnih repelentnih svojstava. Studije su pokazale da odbija krpelje te je učinkovito kao i jedan od najpoznatijih sintetskih repelenata DEET.

Zbog odlične sposobnosti odbijanja insekata, eterično ulje limunskog eukaliptusa nalazi se u sastavu prirodnih sredstava ili losiona protiv krpelja.

Uz repelentnu aktivnost, eterično ulje proizvodima daje ugodan miris. Repelenti s dodatkom eteričnog ulja limunskog eukaliptusa sigurni su za djecu te osobe s osjetljivom kožom i jednako učinkoviti kao i sintetski repelenti.

Prirodni proizvodi s dodatkom aktivne tvari limunskog eukaliptusa dokazano odbijaju krpelje. Kako biste zaštitili cijelu obitelj, prije odlaska u prirodu i boravka na otvorenom ponesite sa sobom sredstvo koje vas štiti od uboda krpelja. Zaštitite svoju kožu te kožu svoje djece upotrebom prirodnih repelenata te bezbrižno uživajte izvan kuće bez štetnih posljedica.

Biovitalis Ultra zaštitni sprej protiv krpelja učinkovit je prirodni kompleks koji pruža maksimalnu zaštitu od krpelja. Sadrži 20% aktivnog sastojka iz listova limunskog eukaliptusa, s dokazanim djelovanjem za zaštitu od krpelja do 6 sati. Sprej je namijenjen djeci starijoj od 6 mjeseci i odraslima. Lako se nanosi, brzo se upija, a na koži ostavlja ugodan osjećaj i miris. Dermatološki je ispitan i potpuno siguran za kožu jer ne sadrži štetne sintetske repelente, DEET, parfeme niti sintetske sastojke. Prikladan je za lice i tijelo te prilagođen svim tipovima kože. Proizvod treba koristiti prema uputama na pakiranju.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK