Kurkuma za lakšu pokretljivost

Kurkuma za lakšu pokretljivost

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Kurkuma (Curcuma longa) je tradicionalan začin prepoznatljive žuto-narančaste boje koji potječe s Dalekog Istoka. Vrlo je čest dodatak prehrani, no zbog pozitivnog djelovanja na zdravlje smatra se i prirodnim lijekom. Kurkuma daje hrani bogat i egzotičan okus, a potječe iz porodice đumbira. U svom sastavu sadrži visokovrijednu aktivnu tvar iz skupine kurkuminoida - kurkumin koji pozitivno utječe na razna oboljenja.

Zbog svog svestranog djelovanja, kurkuma je danas predmet mnogih istraživanja. Od davnina su poznata njezina pozitivna svojstva na tijelo čovjeka.

Jedan od poznatih i najznačajnijih učinaka kurkume je njezino protuupalno djelovanje.

Kurkumin je zaslužan za prevenciju mnogih kroničnih bolesti zglobnog sustava te smanjenje bolova koji su posljedica kroničnih upala.

Danas se kurkuma koristi i u kozmetičkoj industriji kao dodatak raznim proizvodima zbog svog protuupalnog, antiseptičkog i antioksidativnog djelovanja.

Proizvodi s dodatkom kurkumina dokazano su djelotvorni za održavanje gipkosti tijela, zglobova i ligamenata.

Kurkumin već u vrlo malim koncentracijama djeluje pozitivno na organizam bez pojave neželjenih nuspojava i štetnih posljedica.

Ljudi traže razne načine kako bi smanjili svakodnevnu bol i upale. Osim sintetičkih lijekova u današnje doba sve je veći interes za prirodnim pripravcima koji u svom sastavu sadrže djelotvorne biljne pripravke. Posljedice kroničnih bolesti i upala moguće je ublažiti svakodnevnom primjenom proizvoda koji sadrže kurkumin.  

Prirodno rješenje koje će omogućiti povećanje pokretljivosti zglobova i njihove fleksibilnosti je Kurkumin gel. Namijenjen je rekreativnim i aktivnim sportašima te starijim osobama. Gel sadrži visokopročišćeni kondroitin koji je zaslužan za regeneraciju istrošenih dijelova, dok ekstrakt kurkume blagotvorno umiruje. Efekt hlađenja dodatno doprinosi osjećaju lakše pokretljivosti. Bogata formulacija Kurkumin gela sadrži čak 6 prirodnih sastojaka za što potpuniji učinak: kurkumu, kondroitin, gavez, klinčić, mentol i kamfor. Lako se razmazuje, brzo upija i ne ostavlja mastan trag. Gel nježno umasirajte u tankom sloju na željeno područje 3-4 puta dnevno.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK