Koji sastojci pomažu ukloniti strije?

Koji sastojci pomažu ukloniti strije?

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Sastojci dobiveni iz prirode, odnosno iz biljaka te njihovih plodova koji nas okružuju, dragocjena su rješenja za mnoge probleme. Od davnina je poznat pozitivan i ljekoviti učinak biljaka na naš organizam te kožu. Mnoga biljna ulja u svojem sastavu sadrže visokovrijedne sastojke koji njeguju te hrane našu kožu. Zbog svestranosti i pozitivnih učinaka na njegu kože, biljna ulja nazivaju se i baznim uljima te se nalaze u sastavu velikog broja kozmetičkih proizvoda.

Kozmetičkim proizvodima koja u svojem sastavu sadrže specifična ulja te djelotvorne sastojke moguće je smanjiti vidljivost strija, odnosno ožiljaka na koži.

Kreme koje su učinkovite u borbi protiv vidljivih izduženih oštećenja na koži (strija) bogate su prirodnim uljima koja regeneriraju oštećenu kožu te potiču stvaranje kolagena.

Ulje divlje ruže smatra se prirodnom pomoći protiv kožnih problema čijom se svakodnevnom uporabom povećava elastičnost kože. Neizostavni sastojak proizvoda koji su namijenjeni borbi protiv strija je svakako i tamanu ulje. Tamanu ulje smatra se jakim protuupalnim uljem koje potiče zacjeljivanje kože te ima antibakterijsko, antivirusno te fungicidno djelovanje.

Osim nerafiniranih i hladno prešanih biljnih ulja, jedan od sastojaka koji utječe na manju vidljivost strija je i hijaluron. Hijaluron, odnosno hijaluronska kiselina prirodno je prisutna u našem organizmu te je odgovorna za vlažnost kože. Kako starimo tako koncentracija hijaluronske kiselina opada te naša koža gubi elastičnost, vlažnost i mladenački izgled. Kreme koje u svojem sastavu sadrže hijaluron odgovorne su za održavanje optimalne vlažnosti kože zbog čega koža postaje elastična, hidratizirana te obnovljena.

Kreme s dodatkom ulja divlje ruže, tamanu ulja te hijaluronske kiseline pokazuju učinkovite rezultate na površinu ožiljkastog tkiva. Svakodnevnom uporabom ciljanih krema na području strija i ožiljaka, njihova se vidljivost smanjuje.

Krema za kozu s oziljcima 300px

Krema za kožu s ožiljcima dokazano je uspješna emulzija u borbi protiv ožiljaka i strija. Redovitom primjenom kreme smanjuje se vidljivost ožiljaka te strija nastalih zbog prebrzog rastezanja kože (trudnoća, debljanje, rast u pubertetu). Prirodni kompleks za obnovu kože sastavljen je od najkvalitetnijih esencija iz prirode (tamanu ulje, hijaluron, ulje divlje ruže, aloe vera) koji dokazano smanjuju veličinu i izraženost strija na koži. Krema je lagane i nježne teksture te ima snažan regenerirajući i epitelizirajući učinak na ožiljke. Potpuno je prilagođena za primjenu na svim površinama tijela te primjenjiva za sve tipove kože.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK