Koja svojstva mora imati krema za kožu s aknama

Koja svojstva mora imati krema za kožu s aknama

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Akne su upalna bolest koja najčešće pogađa adolescente. Učestalost i velika rasprostranjenost akni na mladenačkoj koži uvelike utječe na vanjski izgled te njihovo psihičko stanje. Pojava akni na koži je neizbježan dio puberteta, odnosno odrastanja, no nije isključena pojava akni niti u odrasloj dobi. Kako odmiču godine očekuje se spontani nestanak akni u ranoj adolescenciji ili mlađoj odrasloj dobi. Većina adolescenata nikako ili na krivi način tretira akne. Kako bi se smanjio što veći broj uzročnika akni, potrebno se svakodnevno pridržavati zdravih navika. Svjesni smo da ne možemo utjecati na genetske osobine i hormonalne promjene do kojih dolazi u određenim godinama, no možemo provoditi svakodnevnu neizostavnu higijenu i njegu kože. Osim toga potrebno je odabrati učinkovitu kremu za tretiranje kože s aknama.

Kombinacijom prekomjernog lučenja sebuma te poremećaja odbacivanja mrtvih stanica kože dolazi do povećanja žlijezda lojnica te pojave prištića.

Masna koža posebno je sklona aknama u odnosu na ostale tipove kože. Ovakvo okruženje postaje idealno stanište za acna bakterije (Propionibacterium acnes) koje se razmnožavaju i uzrokuju iritacije te upale povećanih žlijezdi.

Njega masne kože s izraženim nepravilnostima zahtijeva proizvod koji ima seboregulacijsko, keratolitičko, antiseptičko i protuupalno djelovanje.

Proizvod sa seboregulacijskim djelovanjem regulira hiperprodukciju sebuma čime koža postaje manje masna. Osim seboregulacijskog djelovanja, krema za kožu s prištićima mora sadržavati aktivan sastojak koji pruža keratolitičko djelovanje. Takav aktivan sastojak pospješuje ljuštenje i odstranjivanje mrtvih stanica površinskog dijela kože (epiderme). Procesom obnove epiderme odčepljuju se zatvoreni kanali lojnih žlijezda, čime se sprečava nastanak novih prištića, a koža postaje meka i glatka. Uslijed antiseptičkog djelovanja smanjuju se bakterijske infekcije čime se povlači crvenilo i opada pojava prištića i mitesera. Veoma važno svojstvo krema za njegu problematične kože je protuupalno djelovanje zbog čega krema djeluje umirujuće i sprečava nastanak novih upalnih procesa.

Četverostruko ciljano djelovanje (seboregulacijsko, keratolitičko, antiseptičko i protuupalno) činikremu za kožu s prištićima učinkovitom za njegu problematične kože. Krema je namijenjena masnoj koži s prisutnim miteserima i aknama. Pročišćava kožu te joj vraća narušenu ravnotežu. Redovitom primjenom kreme pore se smanjuju, a kože je zdrava i umirena bez masnog sjaja.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK