Kamen u želucu? Otežana probavljivost hrane

Kamen u želucu?  Otežana probavljivost hrane

Vrijeme potrebno za čitanje: 1 min

Svatko od nas barem je jednom u životu imao osjećaj kamena u želucu. Taj osjećaj nije rijedak, a vrlo je neugodan. Može biti popraćen i bolovima u želucu. Nastaje zbog spore probavljivosti hrane u želucu. Uzrok može biti teško probavljiva hrana ili manjak probavnih sokova koji su potrebni da bismo probavili hranu.

Brza, masna i/ili začinjena hrana traži intenzivnu probavljivost i može uzrokovati osjećaj težine u želucu.

U takvim situacijama u pomoć priskaču biljni ekstrakti koji olakšavaju probavljivost hrane u želucu i ubrzavaju njezin prelazak u crijeva. Ukoliko često osjećate simptome teške probavljivosti, vaš vam organizam šalje signale za promjenu načina prehrane. Lako probavljive namirnice su kuhano nemasno meso i riba, fermentirani mliječni proizvodi, juhe i variva, cjelovite žitarice. Također je preporučljivo izbjegavati istovremenu konzumaciju ugljikohidrata i proteina.

BIOVITALIS Apetit Forte sadrži jedinstvenu kombinaciju suhih biljnih ekstrakata maslačka, matičnjaka i sirištare. Zahvaljujući gorkim tvarima, koje ekstrakti sadrže, Apetit Forte na prirodan način pospješuje apetit i olakšava probavljivost hrane. Gorčina biljnih ekstrakata ublažena je prirodnim koncentratom jabuke. Učinak je primjetan već nakon prve primjene. Ne sadrži šećer ni alkohol.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK