Vrijeme potrebno za čitanje: 1 min
Svatko od nas barem je jednom u životu imao osjećaj kamena u želucu. Taj osjećaj nije rijedak, a vrlo je neugodan. Može biti popraćen i bolovima u želucu. Nastaje zbog spore probavljivosti hrane u želucu. Uzrok može biti teško probavljiva hrana ili manjak probavnih sokova koji su potrebni da bismo probavili hranu.
Brza, masna i/ili začinjena hrana traži intenzivnu probavljivost i može uzrokovati osjećaj težine u želucu.
U takvim situacijama u pomoć priskaču biljni ekstrakti koji olakšavaju probavljivost hrane u želucu i ubrzavaju njezin prelazak u crijeva. Ukoliko često osjećate simptome teške probavljivosti, vaš vam organizam šalje signale za promjenu načina prehrane. Lako probavljive namirnice su kuhano nemasno meso i riba, fermentirani mliječni proizvodi, juhe i variva, cjelovite žitarice. Također je preporučljivo izbjegavati istovremenu konzumaciju ugljikohidrata i proteina.
BIOVITALIS Apetit Forte sadrži jedinstvenu kombinaciju suhih biljnih ekstrakata maslačka, matičnjaka i sirištare. Zahvaljujući gorkim tvarima, koje ekstrakti sadrže, Apetit Forte na prirodan način pospješuje apetit i olakšava probavljivost hrane. Gorčina biljnih ekstrakata ublažena je prirodnim koncentratom jabuke. Učinak je primjetan već nakon prve primjene. Ne sadrži šećer ni alkohol.
Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.