Kako zaštititi dijete od krpelja?

Kako zaštititi dijete od krpelja?

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Svakodnevna briga o djeci te njihova zaštita svima nam je na prvom mjestu. Dolaskom proljeća i ljepšeg vremena boravimo više u prirodi s djecom. Svaki slobodan trenutak pokušavamo provesti na svježem zraku te posebnu pažnju posvećujemo zaštiti djece na otvorenom. Dječju nježnu i tanku kožu štitimo od sunca ili od dosadnih insekata.

Proljeće je zbog svojih povoljnih klimatskih uvjeta, umjerene temperature i vlažnosti, posebice pogodno razdoblje aktivnosti krpelja. Boravkom u prirodi s djecom moguće je da će dijete doći u kontakt s krpeljom koji su posebice opasni zbog prijenosa zaraznih bolesti.

Prije odlaska u prirodu moguće je zaštititi dijete od uboda krpelja pridržavajući se niza jednostavnih mjera zaštite.

  1. Tijekom boravka u prirodi u sezoni krpelja obucite dijete u prikladnu obuću i odjeću, odnosno neka majica bude dugih rukava, hlače dugih nogavica, a cipele zatvorene.
  2. Pogodno je da odjeća bude svijetle boje kako biste lakše uočili krpelja. Izbjegavajte materijale s dlačicama (vuna i flanel), jer se krpelj lakše prihvaća na takvu vrstu tkanina.
  3. Koristite repelente koji učinkovito odbijaju krpelje i nanose se na dijelove tijela koji nisu pokriveni odjećom. Pojedine je moguće nanositi i na odjeću, ovisno o vrsti sredstva koji imate.
  4. Prilikom izbora repelenata za zaštitu od krpelja imajte na umu da je sredstvo prirodno, djelotvorno, primjereno dobi vašeg djeteta te sigurno za uporabu na nježnoj dječjoj koži.
  5. Po povratku kući, presvucite dijete te pregledajte cijelo tijelo u potrazi za krpeljom, posebice područja vlažne i mekane kože.

Upotrebom učinkovitih prirodnih repelenata koji odbijaju krpelje štitite svoje dijete od mogućeg uboda krpelja te time smanjujete rizik od pojave zaraznih bolesti koje prenosi krvlju.

Prije upotrebe repelenata na koži vašeg djeteta, pročitajte upute na pakiranju te ih se strogo držite. Sredstvo nanosite pažljivo, pazeći pritom na područje lica. Za učinkovitu zaštitu raspršite na kožu dovoljnu količinu proizvoda i sigurno uživajte u prirodi.

Biovitalis Ultra zaštitni sprej protiv krpelja učinkovito štiti kožu od krpelja, pružajući do 6 sati zaštite. Sadrži 20% aktivnog sastojka iz listova limunskog eukaliptusa, s dokazanim djelovanjem za zaštitu od krpelja. Sprej je namijenjen djeci starijoj od 6 mjeseci i odraslima. Lako se nanosi, brzo se upija, a na koži ostavlja ugodan osjećaj i miris. Dermatološki je ispitan i potpuno siguran za kožu jer ne sadrži štetne sintetske repelente, DEET, parfeme niti sintetske sastojke. Prikladan je za lice i tijelo te prilagođen svim tipovima kože.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK