Kako ublažiti svrbež nakon uboda komarca

Kako ublažiti svrbež nakon uboda komarca

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Komarci su kukci koji spadaju u red dvokrilaca te nastanjuju gotova sva područja na svijetu (osim polarnih područja i pustinja). Postoji mnogo vrsta komaraca koji nastanjuju različita mjesta, no najpoželjnije mjesto za njihovo nastanjivanje su vodena područja, zaostale mlake, močvare i drugo. U našem području uglavnom grizu u sumrak ili rano ujutro ometajući pritom naše svakodnevne aktivnosti – boravak u prirodi, šetnje, sportske aktivnosti te odmor. Vrlo često znaju ometati miran san tijekom ljetnih mjeseci. U posljednje vrijeme pojavili su se i azijski tigrasti komarci koji grizu tijekom čitavog dana te su agresivniji i dosadniji od dosadašnjih komaraca.

Ponekad i uz primjerenu zaštitu od komaraca, odnosno upotrebu repelenata pretrpimo koji ubod te posljedičnu alergijsku reakciju na koži.

Na mjestu uboda na koži se javlja oteklina i crvenilo te bol. Uz vidljive posljedice, javlja se i svrbež te potreba za stalnim češkanjem.

Češkanjem dodatno oštećujemo mjesto uboda i produžujemo zacjeljivanje kože.

Mjesto uboda preporuča se hladiti nečim hladnim (vrećica leda ili oblog), izbjegavati češkanje koliko je to moguće te namazati proizvodom koji umiruje svrbež. Nemamo u svakoj prilici mogućnost staviti hladan oblog, ali nam u pomoć može uskočiti proizvod koji trenutno umiruje mjesto uboda komarca. Gdje god da idemo, poželjno je uzeti sa sobom efikasno i brzo rješenje koje ublažava posljedice uboda komaraca.

Biovitalis Umirujući stik za nadraženu kožu trenutno ublažava iritaciju nakon uboda insekta. Umirujući stik brzo smiruje svrbež, iritaciju i crvenilo kože te ugodno hladi, a prikladan je i za osjetljivu dječju kožu. U praktičnom džepnom pakiranju omogućuje ciljanu, brzu te jednostavnu primjenu prilikom šetnje gradom, boravka na plaži, aktivnosti u prirodi. Bogatog je sastava, sinergijom četiri eterična ulja (prava lavanda, čajevac, limunska trava i paprena metvica) te dva svježa biljna ekstrakta (neven i kamilica), pouzdano spašava u svim S.O.S. situacijama u prirodi. Stik u obliku čvrstog balzama omogućuje lako nanošenje i ugodnu razmazivost. Balzam je prikladan za djecu, odrasle, trudnice i dojilje.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK