Kako spriječiti strije u trudnoći

Kako spriječiti strije u trudnoći

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Uslijed naglog povećanja kilograma i rastezanja kože u trudnoći, posebice u zadnjem tromjesečju, često dolazi do pojave izduženih brazdi na koži odnosno do pojave strija. Strije su prvotno svijetlo ružičaste boje, a s vremenom postaju bijele. Oštećenja kože nastaju na dijelovima tijela koja su izložena intenzivnom i naglom rastezanju kože kao što su područje trbuha, bokova, bedara, grudi i stražnjice.

Jednom nastale strije ne mogu u potpunosti nestati, no svakodnevnom pravilnom njegom kože možemo spriječiti pojavu novih strija.

Strije nastaju zbog puknuća potkožnog vezivnog tkiva uslijed naglog rastezanja kože koja gubi elastičnost. Pojava strija također ovisi i o tipu kože te genetskim predispozicijama. Što je rastezanje kože veće, odnosno s povećanjem tjelesne mase u trudnoći, veća su oštećenja kože.

Kožu je potrebno svakodnevno hidratizirati izvana, ali i iznutra. Stoga je vrlo važno piti dovoljno tekućine, raznovrsno i zdravo se hraniti te kožu održavati elastičnom.

Pravilnom i redovitom njegom kože tokom i nakon trudnoće sprečava se pojava strija. Redovitim korištenjem odgovarajućih ulja ili maslaca koža se dubinski hrani i poboljšava se sveopće stanje kože. Visokovrijedna prirodna ulja i prirodni maslaci intenzivno hrane i regeneriraju kožu te je čine elastičnom.

Preporuka je započeti s njegom kože na početku trudnoće, kako bi se spriječila pojava strija u kasnijim mjesecima trudnoće.

Idealan izbor za njegu kože u najljepšem periodu života svake žene, u trudnoći, potpuno je prirodni Hranjivi maslac. Nanosite ga svakodnevno na kožu tijela, osobito na dijelove tijela sklone nastanku strija (trbuh, grudi, bedra). Hranjivi maslac dubinski hrani i vlaži kožu njegujućim prirodnim uljima, maslacima i vitaminom E. Maslac je mazive i nježne teksture bez dodanog konzervansa. Bogat sastav Hranjivog maslaca učinkovito sprečava pojavu strija u trudnoći. Kožu čini blistavom i svilenkastom uz nježne note romantičnog cvjetnog mirisa.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK