Kako smanjiti duboke bore u zrelim godinama?

Kako smanjiti duboke bore u zrelim godinama?

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Pojava bora na licu neizbježan je proces koji nas sve čeka, bez obzira na to koliko se trudili njegovati i čuvati naše lice. S desetljećima se broj i intenzitet bora povećava te je stoga njegu kože nužno prilagoditi godinama i tipu kože. Starenje kože posljedica je unutarnjih i vanjskih čimbenika.

Znakovi starenja kože manifestiraju se kao neuravnotežena boja tena, gubitak tonusa, vlažnosti, elastičnosti i pojava bora.

Odgovarajuća svakodnevna njega kože primijenjena u što ranijoj dobi svakako će usporiti nastanak bora te pripomoći mladolikom izgledu u zrelim godinama. U zrelijim godinama, osim površinskih bora javljaju se i dubinske promjene u strukturi kože.

Smanjuje se volumen zaštitne barijere kože, tonus mišića pa čak i struktura kostiju, pri čemu bore postaju dublje i izraženije.

U pedesetima i šezdesetima još uvijek nije vrijeme za odustati od uporabe anti-aging krema. Tek tada je kožu potrebno tretirati bogatim hidratantnim kremama koje sprečavaju njeno opuštanje, nabiranje, dehidraciju i mrlje. Veliku pažnju treba obratiti na zaštitu kože lice od štetnog utjecaja sunčevog zračenja kako bi umanjili pojavu mrlja od sunca.

Starenje nije moguće spriječiti, no preporuča se upotreba krema protiv bora namijenjena problematičnim područjima kako bi se usporila njihova pojava. Upornom primjenom kvalitetnih krema koje u svom sastavu imaju veliku količinu aktivnih komponenti sprečava se daljnje starenje kože. Također je moguće i do određene mjere izgladiti već postojeće i duboke bore. Jedan od takvih aktivnih sastojaka je Spilanthes Acmella ekstrakt poznatiji i kao prirodni botoks. Spomenuti ekstrakt djelotvoran je posebice kod mimičkih bora te usto učvršćuje i jača kožu. Smanjuje napetost mišića te vidljivo smanjuje bore lica uzorkovane napetim ili zgrčenim mišićima.

Spilanthes Acmella ekstrakt je aktivni sastojak kreme za kožu s borama 50+/60+ koja učinkovito i vidljivo zaglađuje čak i duboke bore. Jača tonus i zateže opuštenu kožu u pedesetima i šezdesetima. Vraća koži punoću, blistav sjaj i mladolik izgled. Raskošna tekstura kreme daje trenutni osjećaj nahranjenosti i hidratacije. Redovitom primjenom kreme ujutro i navečer koži se vraća elastičnost. Preporuča se svakodnevno njegovati područja sklona borama, vrat te dekolte.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK