Kako se riješiti virusnih bradavica na stopalu?

Kako se riješiti virusnih bradavica na stopalu?

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Bradavice na stopalima (verrucae plantares) su zrnate, tvrde izrasline koje se najčešće pojavljuju na petama ili donjem dijelu stopala gdje je najveći pritisak. Zbog pritiska težine tijela bradavice mogu rasti prema unutra što uzrokuje stvaranje debelog tvrdog sloja kože (nalik na žulj). Virusne bradavice su uzrokovane humanim papiloma virusom (HPV) koji kroz oštećenu kožu stopala ulazi u naše tijelo te prilikom toga uzrokuje infekciju u vanjskom dijelu kože.

Postoji više od 100-tinjak tipova HPV-a, no tek nekoliko njih uzrokuje bradavice na stopalima. Sojevi HPV-a koji uzrokuju bradavice na stopalima nisu posebno zarazni. No virus se lako prenosi s osobe na osobu u toplim i vlažnijim sredinama pogodnima za njihov razvoj, direktnim ili indirektnim kontaktom na mjestima na kojima je velika cirkulacija ljudi, odnosno hodanjem po površinama po kojima hoda mnogo ljudi (svlačionica, bazen, sauna, javni tuševi, teretana).

Virusne bradavice na stopalima nisu ozbiljna zdravstvena bolest te ne zahtijevaju posebnu intervenciju liječnika, no svakako mogu uzrokovati nelagodu te bol prilikom stajanja ili hodanja te ih je potrebno ukloniti.

Virusne bradavice uvijek treba liječiti i ne čekati da same od sebe prođu jer vrlo rijetko spontano prolaze. Tretmanom učinkovitim preparatima virusne bradavice mogu u potpunosti nestati.

Medna Rosa je tekućina koja pomaže prirodno, učinkovito i bezbolno ukloniti virusne bradavice na stopalu. Razvio ju je farmaceut a učinkovitost je dokazana kod 98% korisnika.

Inovativna formulacija sadrži čak 6 visokoaktivnih prirodnih sastojaka: jabučni ocat, med, ekstrakte limuna, hrasta, nevena i vrbe. Mednu Rosu mogu koristiti i djeca i odrasli. Kistićem koji je pričvršćen na poklopac bočice se virusna bradavica premazuje više puta dnevno.

Iskustvo korisnika: Ja sam ovo kupila u jednoj biljnoj ljekarni i moram priznati da mi je super pomoglo. Imala sam bradavicu na malom nožnom prstu koja je bolila uzasno, nakon 2 tj.redovnog mazanja povukla se skroz. I kurje oči isto..(Anita, Zagreb)

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK