Kako se riješiti strija?

Kako se riješiti strija?

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Strije su izdužena oštećenja na koži koja nastaju kao posljedica naglog rastezanja vezivnog tkiva kože. Naglo rastezanje kože izraženo je u pubertetu, odnosno prilikom intenzivnog rasta, u trudnoći, naglim porastom ili gubitkom tjelesne težine te povećanjem mišićne mase. Strije se najčešće pojavljuju kod žena, no svakako nije isključena pojava strija i kod muškaraca. Pojava strija na koži ne predstavlja nikakav zdravstveni problem, no utječe na naše samopouzdanje i ljepotu kože.

Pojedinci se vrlo često zbog strija na koži skrivaju ispod odjeće ili se ne osjećaju ugodno pred drugima. Strije su ožiljci koji se najčešće pojavljuju na trbuhu, grudima, bokovima, stražnjici te bedrima kao izražene deblje i tanje linije na koži.

Zbog prebrzog rastezanja vezivnog tkiva te manjka kolagena i elastičnosti kože sklonost pojavi strija je veća.

Jednom dobivene strije nemoguće je izbrisati, no svakako se ciljanim kremama i njegom može utjecati na njihovu vidljivost. Kreme za tretiranje ožiljkastog tkiva obnavljaju i hidratiziraju kožu te povećavaju njezinu elastičnost.

Redovitim korištenjem ciljanih krema bogatog sastava moguće je smanjiti veličinu strija te njihovu izraženost na koži.

Tretiranje strija kremama za kožu s ožiljcima neinvazivna je te pristupačna metoda za svakoga. Djelotvoran proizvod i strpljenje ključno su rješenje u borbi protiv strija i ožiljaka.

Krema za kozu s oziljcima 300px

Biovitalis Krema za kožu s ožiljcima djelotvorna je emulzija uspješna u borbi protiv ožiljaka i strija. Redovitom primjenom kreme smanjuje se vidljivost ožiljaka te strija nastalih zbog prebrzog rastezanja kože (trudnoća, debljanje, rast u pubertetu). Prirodni kompleks za obnovu kože sastavljen je od najkvalitetnijih esencija iz prirode (tamanu ulje, hijaluron, ulje divlje ruže, aloe vera) koji dokazano smanjuju veličinu i izraženost strija na koži. Krema je lagane i nježne teksture te ima snažan regenerirajući i epitelizirajući učinak na ožiljke. Potpuno je prilagođena za primjenu na svim površinama tijela te primjenjiva za sve tipove kože, brzo se upija i ne ostavlja trag na koži.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK