Kako pripremiti kožu za sunce 1.dio

Kako pripremiti kožu za sunce 1.dio

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Prve zrake proljetnog sunca u nama bude vedrinu, radost, osjećamo se poletnije i opuštenije. Izloženost suncu potiče optimizam i sve naše nedaće čine se nekako manje važne. Nestrpljivo iščekujemo ljetne dane zamišljajući se na sunčanoj terasi ili plaži, čavrljajući neobavezno s obitelji i prijateljima.

Boravak na suncu je vrlo važan jer doprinosi našem psihofizičkom zdravlju. Sunce nam daje energiju, potiče proizvodnju vitamina D, povećava nam koncentraciju. Potiče stvaranje endorfina koji je poznat kao „hormon sreće“, pa ne čudi taj optimizam kojim zračimo za vrijeme sunčanih dana.

Sunce znači život, ali moramo biti svjesni i opasnosti zbog nekontroliranog izlaganja suncu. Sve prozračniji ozon propušta štetne UV zrake koje na našoj koži ostavljaju trenutnu ali i dugoročnu štetu. UVB (B-burning) zrake izazivaju trenutno opekline na koži, koje se manifestiraju crvenilom, suhoćom, zatezanjem kože, a naknadno dolazi i do ljuštenja gornjih slojeva kože. UVA (A-aging) zrake prolaze u dublje slojeve kože, uništavaju stanice i izazivaju prijevremeno starenje kože (fotostarenje). Koža pamti, pa se tako nerijetko već nakon tridesete godine javljaju prve bore, isušenost kože, hiperpigmentacije, a najviše zabrinjava sve veća pojavnost zloćudnih karcinoma kože.

Od sunca ne treba bježati, međutim važno je kožu za sunce pripremiti.

Postupnim izlaganjem suncu u koži se stvara melanin. To je tamni pigment koji našoj koži za vrijeme sunčanih dana daje preplanulu boju. Melanin ima u koži zaštitnu ulogu, on predstavlja štit koji onemogućava ulazak UV zraka. Korištenjem proizvoda za ubrzavanje tamnjenja, skraćuje se vrijeme nastanka „melaninskog štita“ koji će pridonijeti zaštiti kože od sunca. Takvi su proizvodi idealni kod izlaganja proljetnom suncu koje nije tako jako kao ljeti, i to u ranijim prijepodnevnim te kasnijim poslijepodnevnim satima. Pridonijeti će bržem tamnjenju i pripremi kože za ljetno sunce.

BIOVITALIS Zlatni maslac je 100% prirodan maslac, bez konzervansa, bogat beta-karotenom iz ekstrakta mrkve i dragocjenim uljima. Ubrzava tamnjenje i koži daje brončanu preplanulost, naglašenu neodoljivim zlatnim pigmentom. Ulje čileanske maline, kakao maslac i shea maslac dubinski hrane i obnavljaju kožu. Neodoljiv miris kokosa obavija kožu tijela, budeći sva osjetila. Savršen i za svakodnevnu njegu, kožu čini svilenkastom, blistavom i neopisivo nježnom.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK