Kako poboljšati cirkulaciju u nogama

Kako poboljšati cirkulaciju u nogama

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Zdrava cirkulacija neophodna je za zdravo funkcioniranje našeg organizma. Stanice u tijelu dobivaju potrebne hranjive tvari, vitamine i kisik pravilnim optokom krvi. Ukoliko je cirkulacija loša u pojedinim dijelovima tijela ta tkiva i stanice zakinute su za neophodne hranjive sastojke. Posljedično, loša cirkulacija negativno djeluje na cjelokupno zdravlje organizma te može biti uzrok raznih bolesti i zdravstvenih poteškoća.

Najčešći simptomi koji ukazuju na lošu cirkulaciju su: hladne noge i dlanovi te hladni prsti na nogama i rukama, osjećaj tuposti i trnci u udovima, grčevi, osjećaj umora, nedostatak energije, otekline i zadržavanje vode (posebice u nogama).

Pozitivno ćemo utjecati na povećanje protoka krvi zdravim načinom života, odnosno svakodnevnim konzumiranjem zdrave hrane i redovitom tjelesnom aktivnošću ili rekreacijom. Kako bismo smanjili navedene simptome loše cirkulacije, masaža je idealna za pokretanje i normaliziranje krvotoka. Opuštajuća masaža prirodnim proizvodima koji potiču cirkulaciju pomaže kod umornih i teških nogu.

Prirodni sastojci poput ekstrakta divljeg kestena, ulja metvice i ružmarina potiču cirkulaciju te pružaju trenutno olakšanje u slučaju da veći dio dana stojite ili sjedite.

Preporučujem proizvod pod nazivom Kesten gel koji sadrži sve najvažnije prirodne sastojke i pomaže kod problema umornih i napetih nogu.

Kesten gel sadrži čak 3 prirodna sastojka koji djeluju sinergistički za što potpuniji učinak: ekstrakt divljeg kestena, ekstrakt gotu kole i ekstrakt hamamelisa. Sastav je dodatno obogaćen prirodnim svježim eteričnim uljima metvice, ružmarina i čempresa, čime se postiže opuštajuća masaža umornih i teških nogu. Gel lagano umasirajte od stopala prema gore kako bi se noge opustile i osvježile. Lako se razmazuje, brzo upija te ne ostavlja mastan trag, a posebice je preporučljiv starijim osobama, osobama koje imaju stojeće radno mjesto i osobama koje osjećaju umor i težinu u nogama.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK