Kako ožiljak nakon carskog reza učiniti manje vidljivim

Kako ožiljak nakon carskog reza učiniti manje vidljivim

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Carski rez kirurški je zahvat kojim se dijete porađa kroz rez na trbušnoj stijenci i maternici. Kako i nakon svake operacije, tako je i nakon carskog reza potrebno određeno vrijeme oporavka. Žena treba izbjegavati određene radnje nekoliko tjedana nakon poroda te voditi posebnu brigu o zarastanju ožiljka od carskog reza. Kako bi ožiljak od carskog reza brže zarastao preporuča se izbjegavati teže fizičke poslove i shvatiti vrijeme oporavka krajnje ozbiljno.

Mirovanje u prvim tjednima nakon poroda carskim rezom najvažnije je za savršeno zarastanje ožiljka.

Ukoliko se ožiljak od carskog reza pravilno tretira od rane faze s vremenom će postati bezbolan i manje vidljiv.

Nakon što rana od carskog reza u potpunosti zaraste, ožiljak je važno mazati i njegovati kremama za brže i bolje cijeljenje rana.

Krema za kozu s oziljcima 300px

Izaberite kremu za ožiljke koja je prirodna te onu s klinički dokazanim djelovanjem na nesavršenosti kože. Kreme za ožiljke imaju protuupalno djelovanje, omekšavaju kožu i zaglađuju ožiljke. Potrebno ih je strpljivo primjenjivati više puta dnevno kako bi područje ožiljka što češće i kontinuirano bilo hidratizirano. U slučaju novonastalih ožiljaka preporuča se korištenje ciljanih krema za kožu s ožiljcima najmanje 3 mjeseca, a u slučaju starijih ožiljaka najmanje 6 mjeseci.

Krema za kožu s ožiljcima inovativna je 100% prirodna krema koja omekšava i zaglađuje površinu ožiljaka, čineći ih pritom diskretnima. Krema ima snažan regenerirajući i epitelizirajući učinak. Pažljivo odabrani najkvalitetniji prirodni sastojci poboljšavaju strukturu ožiljnog tkiva te smanjuju popratno crvenilo i svrbež. Ožiljak od carskog reza potrebno je nakon potpunog zacjeljivanja tretirati Kremom za kožu s ožiljcima 3-4 puta dnevno. Najbolji učinak postiže se upornom primjenom kreme čime se smanjuje vidljivost ožiljka te koža pritom postaje obnovljena i elastična. Ne sadrži parabene, silikone i sintetske sastojke.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK