Kako dezinficirati površine

Kako dezinficirati površine

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Kako bismo očuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih te ostalih ljudi, posebnu pažnju potrebno je posvetiti dezinfekciji. Dezinfekcija površina uz redovito održavanje higijene ruku te socijalno distanciranje važna je u obrani od koronavirusa. Naš svakodnevni život trebamo prilagoditi današnjoj situaciji i prilikama u kojima smo se našli. Pridržavanjem nekih osnovnih i jednostavnih pravila zaštitit ćemo ne samo sebe već i naše bližnje, posebice starije osobe, kronične bolesnike, osobe oslabljelog imunološkog sustava.

Svakog dana čistite prostore u kojima boravite deterdžentima za kućanstvo i toplom vodom. Prilikom korištenja sredstava za čišćenje držite se preporuka proizvođača.

Nakon uobičajenog čišćenja, površine dezinficirajte univerzalnim sredstvom za dezinfekciju na bazi alkohola (najmanje 70 % alkohola) koje je učinkovito protiv mikroorganizama.

Također najmanje dva puta dnevno uz sve dodirne površine dezinficirajte pametne i druge telefone, tipkovnice, konzole, računala te ostale dodirne površine koje koristi veći broj osoba.

Ne zaboravite na dezinfekciju najčešćih dodirnih točaka u kućanstvu kao što su ručke na vratima i prozorima, slavine u kupaoni i kuhinji, tipke vodokotlića, daljinske upravljače, prekidače za struju i zvona na vratima.

Koristite sredstva za dezinfekciju pametno i odgovorno. Prije samog korištenja pročitajte i strogo slijedite uputstva za korištenje. Proučite kontaktno vrijeme te ostavite da sredstvo djeluje sukladno uputama na pakiranju kako bi provedena dezinfekcija bila učinkovita.

Samo registrirana sredstva za dezinfekciju površina, materijala, pribora i namještaja na bazi alkohola učinkovita su u borbi protiv mikroorganizama.

Biovitalis Univerzalni sprej za dezinfekciju učinkovito dezinficira površine te ubija 99,9 % virusa i bakterija. Sprej za dezinfekciju na bazi alkohola (70 % etanola) bez prisutnog mirisa, prikladan je za sve površine, materijale, pribor i namještaj. Jednostavan je za uporabu, odnosno potrebno je samo 60 sekundi za uništenje prisutnih mikroorganizama. Sprej za dezinfekciju nije potrebno naknadno ispirati. Proizvod je registriran, odnosno upisan u registar biocidnih pripravaka pri Ministarstvu zdravstva.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK