Kada početi koristiti kremu protiv bora

Kada početi koristiti kremu protiv bora

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Pojava bora je individualna stvar kod svake osobe te zavisi o različitim čimbenicima kao što su genetske predispozicije, prehrana, životne navike. U 30-im godinama života počinju se nazirati prvi znakovi starenja kože, posebno na mjestima oko očiju i usana. U ovom periodu života neophodno je početi njegovati lice kremama s lifting učinkom. Lice je potrebno i zaštititi od negativnih vanjskih utjecaja kao što su sunce, šminka, onečišćenje zraka, nepravilna prehrana.

Najčešći razlog pojave bora je nedostatak tekućine, odnosno vlage u koži ili nemogućnost kože da je zadrži.

Iz tog razloga pojavljuje se problem s kolagenom koji je direktno vezan za nastanak bora. Koža gubi vlažnost i elastičnost te se javlja iritacija uz ljuštenje. Nedovoljna briga o koži koja pokazuje znakove suhoće može dovesti i do trajnog oštećenja kolagenske mreže uzrokujući trajnu preosjetljivost, bore, pucanje i mlohavost. Naš organizam ima sposobnost stalne obnove kolagena zbog čega i dolazi do zacjeljivanja te obnove ozlijeđenih tkiva.

Nakon 30-e godine života proizvodnja kolagena se usporava i postepeno se pojavljuju prve bore, koža se opušta te gubi elastičnost.

Najbitnije je pravovremeno početi koristiti kozmetiku koja će dovoljno hidratizirati vašu kožu i osigurati joj dovoljno vlage. Preporuča se uporaba prirodne kreme koja će odgovarati vašem tipu kože.

Polaganim starenjem pojavljuje se sve više bora koje svakoj ženi zadaju velike brige. Prevencija je najbolji lijek, stoga svakodnevno održavajte kožu njegovanom, zaštićenom, baršunastom i mladom prije pojave prvih izraženijih bora.

Kako bi zadržali mladolik i blistav izgled kože u tridesetima te četrdesetima redovito primjenjujte Kremu za kožu s borama 30+/40+. Njezina nježna i lagana tekstura učinkovito korigira postojeće bore, a usporava nastajanje novih. Odabrani prirodni aktivni sastojci ciljano i učinkovito djeluju na nesavršenosti kože, vraćajući joj vlažnost, elastičnost i čvrstoću. Koža postaje vizualno glatka i nahranjena.

Pravilnom prehranom, tjelovježbom te unosom dovoljne količine vode u organizam, našem ćemo tijelu omogućiti da funkcionira najbolje. Ali kako godine prolaze niti to nije dovoljno za očuvanje mladolikosti. Osim korištenja proizvoda za tretiranje bora, bitan je i naš osoban stav prema ljepoti i starenju.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK