Kada krenuti s jačanjem imuniteta

Kada krenuti s jačanjem imuniteta

Imunološki je sustav u ljudskom organizmu zaslužan za obranu tijela od raznih mikroorganizama (virusa, bakterija, parazita, gljivica). Djeca u mlađoj životnoj dobi često nemaju formiran imunitet stoga su podložnija obolijevanju od raznih virusnih i bakterijskih bolesti. Djeca koja pohađaju vrtić te školu svakodnevno su u kontaktu s mnogo različitih vršnjaka te su izložena velikom broju nevidljivih bakterija i virusa.

Djeca su osjetljivija i podložnija infekcijama te manje otporna na viruse i bakterije u odnosu na odrasle.

Dječje infekcije češće su kod djece koja provode vrijeme u vrtićima i školama. Za normalno funkcioniranje imunološkog sustava neophodni su vitamini i minerali.

Vitamini i minerali pomažu u prevenciji raznih infekcija i prehlada. Zdravom i uravnoteženom prehranom unosi se ravnoteža između minerala i vitamina potrebnih organizmu, potiče se imunitet i stvara energija.

Djeca često imaju slabiji apetit, odnosno hrane se loše i nepravilno. U tom slučaju preporuka je uvrstiti kvalitetne dodatke prehrani koji su primjereni za djecu. Dodaci prehrani sigurni za djecu najčešće su u obliku sirupa te su specijalno formulirani uz dodatak minerala i vitamina te ekstrakata voća.

Dodaci prehrani namijenjeni su jačanju imuniteta te ih se preporučuje davati djeci i preventivno, odnosno barem 3 tjedna prije početka školske godine ili odlaska u kolektiv.

Tijekom zimskog je perioda mogućnost raznih infekcija veća tako da je uzimanje dodataka prehrani itekako preporučljivo. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane te zdravog načina života.

Beta Glukan tekući je dodatak prehrani ugodnog voćnog okusa s beta glukanom te dodatkom cinka i vitamina C. Idealan je za jačanje imuniteta djece i odraslih. Beta Glukan se preporuča uzimati preventivno, za vrijeme trajanja infekcije te također nakon bolesti radi oporavka iscrpljenog organizma. Namijenjen je djeci već od prve godine života, a siguran je za kontinuiranu primjenu tokom cijele godine. Njegova primjena je jednostavna i praktična te se uzima samo jednom dnevno u bilo koje doba dana.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK