Ispravno pranje suhe kože

Ispravno pranje suhe kože

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Na što obratiti pozornost?

Suha, perutava koža koju često prati i svrbež, česta je pojava u zimskim mjesecima. Izloženi smo hladnoći i vjetru vani, te suhom zraku unutra, zbog čega naša koža pojačano gubi vlagu. Najviše pate najizloženiji dijelovi tijela – lice i ruke. No, ne zaostaju ni drugi dijelovi tijela, što najviše dolazi do izražaja nakon tuširanja. Djeca s atopijskim dermatitisom u ovom dijelu godine najintenzivnije osjećaju simptome kao što su svrbež, zategnutost kože, ispucanost, crvenilo.

Naviknuti smo u zimskim mjesecima na kožu češće nanositi kreme. I to je ispravno. Kremama bogatijih tekstura potrebno je njegovati kožu najmanje jednom dnevno, idealno ujutro i prije spavanja. Međutim, često ne obraćamo pozornost na proizvode kojima peremo kožu, bilo da se radi o sapunu za ruke, gelu za tuširanje ili pak proizvodu za umivanje lica. Većina proizvoda za pranje sadrži agresivne sastojke, surfaktante (sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine…) koji s kože uklanjaju nečistoću ali i njezin zaštitni sloj te tako kožu intenzivno isušuju.

Proizvodi za pranje suhe kože trebaju sadržavati blage sastojke koji će s kože ukloniti nečistoću, ali će zaštitna barijera kože ostati sačuvana. Kozmetička industrija je razvila neagresivne surfaktante (tenzide) koji su idealni za pranje suhe i osjetljive kože, kao i kože kod atopijskog dermatitisa. U sastavu proizvoda za pranje suhe kože dobrodošli su i ekstrakti biljaka koji isušenoj koži vraćaju vlažnost, a iritiranu kožu umiruju. Ekstrakt zobi odavno je poznat kao sastojak koji umiruje nadraženu kožu, te ju ostavlja nježnom i mekom.

Nakon pranja, kožu se preporuča obrisati nježnim tapkanjem ručnika te na nju nanijeti kremu bogate teksture unutar nekoliko minuta.

BIOVITALIS Fluid za pranje vrlo suhe kože sklone atopiji sadrži blage, neagresivne sastojke te umirujući ekstrakt zobi. Nježno čisti kožu bez isušivanja. Ostavlja kožu umirenom, nježnom i mekom. 3u1: Kupka - Šampon - Gel za tuširanje.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK